"A Milanović nije mogao u Beograd"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović reagovao je na izjavu premijera Hrvatske da je dolazak srpskog premijera u Zagreb komotna odluka.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.02.2015.

18:25

Default images

Stefanović je istakao da Milanović nije mogao da pređe put od 400 kilometara u jednom i drugom pravcu kako bi prisustvovao Samitu Kina plus 16 u Beogradu.

"Možda odlazak predsednika Vlade Aleksandra Vučića u Zagreb nije neka dramatična odluka, ali Milanović nije mogao da pređe ni tih 400 kilometara kada je trebalo da dođe u Beograd i razgovara sa kineskim premijerom Li Kećijangom o veoma značajnim projektima za ceo region", rekao je Stefanović.

Stefanović je naveo da se neće u Zagrebu razgovarati samo o temama koje će nametnuti hrvatska strana, "već će i premijer Vučić izneti neke važne teme, kao što je, recimo, povratak Srba koji su proterani sa svojih ognjišta".

Premijer Vučić saopštio je ranije danas da će prisustvovati inauguraciji nove predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, u interesu, kako je istakao, političke i regionalne stabilnosti.

Hrvatski premijer Zoran Milanović rekao je danas da je premijer Srbije Aleksandar Vučić dobrodošao na inauguraciju nove hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: