Suđenje Bojiću, svedočio Perčević

Nekadašnji funkcioner SPS i vlasnik "Interkomerca" Goran Perčević saslušan je u Palati pravde kao svedok na suđenju bivšem ministru zdravlja Milovanu Bojiću.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.01.2015.

16:38

Default images

Perčević je u Palatu pravde doveden iz Okružnog zatvora u Beogradu, gde boravi nakon što je uhapšen novembra prošle godine zbog sumnje da je malverzacijama oštetio "Univerzal banku".

Sledeće sudjenje Bojiću zakazano je za 23. februara, kada će svedočiti dva pravnika sa Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje, nakon čega se očekuje kraj sudjenja, i zakazivanje presude.

Bojić se tereti da je od aprila 1995. godine do oktobra 2000. godine službenog položaja u produženom trajanju, kao odgovorno lice - direktor tog Instituta, pribavio korist drugim osobama (trojici lekara) za više od 200.000 nemačkih maraka.

Perčević je u to vreme bio član Upravnog odbora Instituta, a Apelacioni sud u Beogradu je krajem 2012. ukinuo prvostepenu presudu kojom je Bojić bio osudjen na 10 meseci zatvora i naložio da se tokom ponovljenog sudjenja ispitaju svi članovi Upravnog odbora Instituta, kako bi se utvrdilo da li je Bojić sporne odluke odonosio sam ili uz saglasnost UO.

Protiv Bojića se zbog optužbi da je sa saradnicima oštetio kliniku "Ostrog" vodi i krivični postupak u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu i u toku je finansijko veštačenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: