Nedelja, 11.01.2015.

11:03

"Brata su mi ubili lažni muslimani"

Među 12 žrtava napada na Šarli ebdo našao se i policajac muslimanske veroispovesti, Ahmed Merabat.

Izvor: B92

Default images
screenshot

Medijima se obratio njegov brat, Malek Merabet koji je apelovao na ostvarenje mira, zajedništva i tolerancije.

“Moj brat je bio musliman, a ubila su ga dvojica terorista, dvojica lažnih muslimana. Islam je religija mira i ljubavi. Moj brat je bio veoma ponosan na svoje poreklo i svoje ime, kao i na to šta radi. Branio je vrednosti Francuske, slobodu, jednakost i bratstvo“, naveo je Merabet.

On je dodao i da se Francuska bori protiv ekstremizma, a ne protiv građana muslimanske veroispovesti.

“Obraćam se svim rasistima, islamofobima i antisemitima. Niko ne sme mešati ekstremiste sa muslomanima. Besni ljudi nemaju ni boju ni religiju. Nemojte napadati džamije i sinagoge, napadate ljude, a to neće vratiti naše mrtve i neće umiriti porodice“, rekao je Merabet.

Smrt policajca Ahmeda Merabeta potresla je ceo svet. Trenutak njegovog ubistva snimljen je kamerom, a u snimku se vidi da je podignutom rukom hteo da umoli braću Kuaši da ga ne ubiju, što oni nisu učinili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: