Minut ćutanja za žrtve u Parizu

Evropski parlament odao je jutros minutom ćutanja poštu žrtvama napada na nedeljnik "Šarli Ebdo" u Parizu.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 08.01.2015.

12:19

Default images
Foto: Tanjug/AP

Ispred evropskih institucija u Briselu zastave su danas na pola koplja.

Stotinak evroposlanika i zaposlenih izašlo je danas na trg ispred Evropskog parlamenta da "pokažu solidarnost s francuskim gradjanima, vlastima i žrtvama ovog ubilačkog napada', rekao je predsednik Parlamenta Martin Šulc.

Slogan "Ja sam Šarli" takodje svetli ispred zgrade Parlamenta.

Ispred sedišta Evropske komisije 28 plavih zastava sa 12 žutih zvezdica Evropske unije vijore se na pola koplja.

Zaposleni u Evropskom savetu takodje su obležili minut ćutanja na poziv predsednika Saveta Donalda Tuska.

Okupljeni u Rigi povodom početka letonskog predsedavanja Evropskom unijom, evropski komesari na čelu sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom takodje su jutros održali minut ćutanja pre radnog sastanka sa letonskom vladom.

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o pridruživanju Johanes Han pridružio se danas osudama terorističkog napada na redakciju satiričnog časopisa “Čarli Ebdo” u kome je poginulo dvanaest ljudi.

“Sloboda izražavanja je kamen temeljac demokratije i mi ćemo je braniti u EU i na svakom mestu”, poručio je Han preko društvene mreže tviter iz Rige, gde je u toku sastanak letonskog predsedavanja sa funkcionerima Evropske komisije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: