Sreda, 17.12.2014.

19:29

Rama: Srbija važan saveznik

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da Srbija nije neprijatelj njegovoj zemlji već potencijalno veoma važan saveznik.

Izvor: Beta

Default images

"Srbija nije naš neprijatelj. Srbija je potencijalno naš veoma važan saveznik, s kojom ćemo život ljudi, u Srbiji, Albaniji i regionu, učiniti mnogo boljim", rekao je Rama za televiziju N1.

Albanski premijer je rekao da je svog srpskog kolegu Aleksandra Vučića pozvao da dođe u Tiranu, i da je to rekao i na konferenciji za novinare i privatno.

"Može da dođe i kaže šta god želi u Tirani i niko se neće osetiti isprovocirano, niko neće osetiti ništa loše zato što nemamo potpunu usaglašenost oko ovog velikog pitanja. Istovremeno mi moramo da sarađujemo", rekao je on.

Rama je rekao da obe zemlje imaju zajedničkog neprijatelja - siromaštvo i nezaposlenost, kao i mnogo drugih stvari koje su nasleđe loših vlada iz prošlosti.

"Narodi traže odgovore. Fudbal postaje veliko pitanje kada su drugi problemi iza nas. Hajde da damo prosperitetnu budućnost našim narodima. Učinimo da prošlost ne utiče na našu bolju budućnost, a zajedno možemo imati bolju budućnost... Ne treba da budemo tako mali kao fudbalska lopta. Ona je previše mala. Svet je veliki, a fudbalska lopta je previše mala", rekao je Rama.

Rama boravi u Beogradu, gde je učestvovao na samitu šefova vlada Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: