Treća Srbija osudila izjavu Čanka

"Treća Srbija" je ocenila da "Čanak pokušava da izvrne istinu i da za trenutni zastoj u realizaciji projekta Južni tok optuži Rusku Federaciju".

Izvor: B92

Sreda, 03.12.2014.

21:08

Default images

"Kosovo je nezavisno. Južnog toka nema. Vratite nam Naftagas, i idite kući", saopštio je Čanak, a u obrazloženju je Biro za informisanje LSV naveo da posle šest godina uveravanja u suprotno, po svoj prilici neće biti ništa od obećanog "posla veka" koji će Srbiji doneti energetsku stabilnost, 2.000 radnih mesta, kao i 200 miliona evra godišnje u republičkom budžetu.

"Treća Srbija" je najoštrije protestovala i osudila izjavu Čanka, o tome da, kako stoji u saopštenju, ruske investicije treba da se povuku iz Srbije.

Iz "Treće Srbije" ističu da "Čanak pokušava da izvrne istinu i da za trenutni zastoj u realizaciji projekta Južni tok optuži Rusku Federaciju".

"Prava istina je da je Evropska unija zabranila Bugarskoj da nastavi radove na Južnom toku i da je briselska administracija jedini krivac za to što se Južni tok ne gradi. Sa druge strane, istina je da je NIS, od dolaska 'Gasproma', od lokalnog gubitaša postao jedan od regionalnih lidera", kaže se u saopštenju "Trće Srbije".

U toj stranci smatraju da "ovakve izjave predstavljaju konačni pritisak da Srbija uvede sankcije Rusiji" i da, kako stoji u saopštenju, "neodgovorni ljudi poput Nenada Čanka stvaraju uvertiru za 'evromajdan' u Srbiji i to možda baš u Novom Sadu".

"Svi oni pak moraju da znaju da im maštanje o novim obojenim revolucijama neće proći, jer su u međuvremenu u Srbiji stasale nove generacije koje razumeju prevaru i koje neće dozvoliti da ih bilo ko izmanipuliše. Mi iz 'Treće Srbije' im stoga jasno poručujemo da im ne pada na pamet da se igraju sa vatrom", kaže se na kraju saopštenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: