Sreda, 26.11.2014.

17:44

UN zabrinute zbog nasilja u Libiji

Generalni sekretar UN Ban Kimun izrazio je duboku zabrinutost zbog eskalacije nasilja u Libiji, uključujući nedavne vazdušne udare na vojnu vazduhoplovnu bazu.

Izvor: Tanjug

Default images

Ban je u saopštenju pozvao sve strane na okončanje sukoba, preneo je AP.

Njegov portparol Bernardino Leon zatražio je od predsednika međunarodno priznate vlade Libije Abdulaha al-Tanija da obustavi vazdušne udare na vazduhoplovnu bazu Matiga, pod kontrolom islamističkih milicija, koje zajedno sa svojim saveznicima kontrolišu libijsku prestonicu.

Tani je napade libijskih vazduhoplovnih snaga opisao kao preventivne protiv milicija koje planiraju napade na njegovu vladu.

Ban je rekao da napadi na prostorije UN u Tripoliju ne mogu da budu tolerisani.

Na desetine demonstranata okupilo se u ponedeljak ispred kancelarija UN u Tripoliju, tražeći odlazak Leona.

Međunarodno priznata vlada premijera Tanija smeštena je na istoku zemlje od kako je milicija preuzela kontrolu nad prestonicom u avgustu.

Sva tri velika grada - Tripoli, Bengazi i Misratu, kontrolišu milicije koje se protive vladi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: