"Dvomesečna kontrola Farmakoma"

V.d. direktora Poreske uprave Marko Marinković izjavio je da su pre dva meseca počeli kontrolu poslovanja Koncerna "Farmakom" i povezanih firmi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.11.2014.

21:08

Default images

"Vrši se kontrola poslovanja za više godina i ustanovljava se pravi iznos poreskih obaveza koje navedene firme treba da plate u budžet Republike Srbije", rekao je Marinković za RTS.

On je istakao da su kontrole pokrenute upravo zbog toga što duži vremenski period "Farmakom" nije bio obuhvaćen kontrolom Poreske uprave.

"Pogotovo nisu obuhvatane firme posredstvom kojih je Koncern 'Farmakom' vršio određene poslovne aktivnosti u privrednom sistemu Republike Srbije", rekao je Marinković.

Policija je danas uhapsila direktora i vlasnika "Koncerna Farmakom MB" M.B. i predsednika kreditnog odbora "Privredne banke Beograd" AD Beograd M.S, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu, uhapšeno je još pet osoba: finansijski direktor "Koncerna Farmakom MB" O. Đ, članovi kreditnog odbora "Privredne banke Beograd" AD Beograd A. J, V. M. i P. T, kao i D. V. zamenik člana kreditnog odbora "Privredne banke Beograd" AD Beograd, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Gosti vesti B92 naveli su da je hapšenje Bogićevića znak da ima mnogo biznismena koji su svoje imperije gradili na staklenim nogama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: