Koha: Tvrdnje Euleksa- laž

Prištinski list "Koha ditore" odbacio tvrdnje međunarodne misije da je tužiteljka Euleksa Marija Bamije izvor od kojeg je taj list dobio podatke o korupciji.

Izvor: B92

Subota, 08.11.2014.

14:16

Default images

List negira tvrdnje istražitelja Euleksa, sadržane u izveštaju o aktivnostima suspendovane tužiteljke Marije Bamije, da je novinar "Koha ditore" Vehbi Kajtazi 19. oktobra u razgovoru sa zvaničnicima te međunarodne misije na Kosovu potvrdio da mu je suspendovana tužiteljka dala dokumenta o korupciji.

"To je laž! Ponavaljamo, to je laž! Novinar Vehbi Kajtazi nikada nije rekao, niti pred zvaničnicima Euleksa niti pred bilo kim da je Marija Bamije dala ta dokumenta. Novinar Kajtazi u kontinuitetu ponavlja da Bamije nije izvor od kojeg je dobio dokumenta", navodi prištinski list.

Prema pisanju "Koha ditore", novinar Kajtazi je od prvog dana kada je obelodanjen skandal o korupciju u Euleksu tvrdio da se sa Bamije sastao prvi put 27. oktobra, na dan kada je objavljen prvi tekst o korupciju Euleksa.

"Ovo je jedina istina i sve to je novinar Kajtazi rekao i zvaničnicima Euleksa", navodi list i dodaje da bi ovakvo ponašanje predstavnika Euleksa trebalo da bude veoma zabrinjavajuće za specijalnog predstavnika EU na Kosovu Samuel Žbogara, ali i za Komandu civilnih operacija EU, pod čijim je mandatom Euleks.

Ocenivši da Euleks takvim tvrdnjama pokušava da obrazloži suspenziju tužiteljke Bamije i diksredituje "Kohu ditore", taj list ističe da ima pouzdane informacije da su interni istražitelji Euleksa u svom izveštaju o aktivnostima tužiteljke Bamije "fabrikovali informacije", koje osim što su, kako se navodi, neistinite, predstavljaju manipulaciju i pokušaj dikskreditacije lista i njegovih tekstova o korupciji u medjunarodnoj misiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: