Nedelja, 26.10.2014.

13:28

SNS: Živković da podnese ostavku

Na konstataciju Zorana Živkovića da je Vučić "bivši premijer", poslanici SNS rekli su da oni očekuju ostavku lidera Nove stranke zbog "izgubljene opklade".

Izvor: Tanjug

Default images

Izjavu poslanika Nove stranke Zorana Živkovića da je "predsednik vlade Aleksandar Vučić bivši premijer“, poslanici SNS su u parlamentu "dočekali“ odgovorom da očekuju njegovu ostavku zbog izgubljene opklade sa premijerom Vučićem".

Tokom rasprave u pojedinostima o predloženom rebalansu budžeta, Živković je rekao da bi usvajanjem predloženog amandana poslanika NS bili stvoreni uslovi da se ne smanjuju penzije u ovoj godini i ukupna masa penzija bila bi ista, kako je predviđeno budžetom.

"Time bi se zaštitilo i 600.000 penzionera koji nisu milošću božijom i bivšeg predsednika vlade Vučića zaštićeni od smanjivanja penzija"“, rekao je Živković.

Zamenik šefa poslanika SNS Aleksandar Martinović najpre je upuzorio Živkovića da nije tačno da su vlada i njen predsednik u ostavci, a zatim najavio da će njegov stranački kolega i šef Administrativnog odbora Zoran Babić koliko sutra zakazati sednicu tog skupštinskog tela na kojoj će biti konstatovana ostavka jednog poslanika.

Zatim je i Babić precizirao da je sednicu Adminsitrativnog odbora već zakazao za sutra, da će pisarnica i danas, iako je nedelja, raditi puno radno vreme i da će Živković, "ukoliko ima poslaničke čestitosti, podneti ostavku“".

"Živković ima vremena do sutra ujutru do pola 11, kada je zakazan Administrativni odbor da podnese ostavku, želimo da takvu ostavku prihvatimo“", rekao je Babić.
Vladimir Paviæeviæ i Zoran Živkoviæ (Foto: Tanjug)
Tokom načelne rasrpave o predlogu rebalansa budžeta u petak, Živković je rekao da je brat premijera Vučića, Andrej, vlasnik jedne privatne firme, što je Vučić negirao i poslaniku NS ponudio ostavku ukoliko dokaže da je to tačno.

U suprotnom, dodao je Vučić, od Živkovića očekuje da i on isto podnese ostavku na posalničku funkciju i javno se izvini porodici Vučić.

"Ili ja ili vi gospodine Živkoviću", poručio je tada premijer Živkovića i dodao da se ne mogu bez posledica iznositi ta i druge laži i uvrede na račun njega i članova njegove porodice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

17 h

Podeli: