"Rekonstrukcija svakako sledi"

Rekonstrukcije će biti svakako, ali do toga neće doći sutra, kaže za B92 poslanik SNS Aleksandar Jovičić. Ministar Vulin: Ne treba prerano donositi zaključke.

Izvor: B92

Nedelja, 26.10.2014.

12:45

Default images

Kako je naveo, do rekonstrukcije će sigurno doći, ali nije poznato tačno kada. SNS je, kada je došla na vlast, najavila proveru ministara na otprilike svakih šest meseci, kaže Jovičić.

Na pitanje da li su, prema njegovom mišljenju, ministri imali dovoljno vremena da pokažu efikasnost, rekao je da do rekonstrukcije neće doći sutra, ali je ministrima poručio da paze.

Funkcioner SNS je nedavno izjavio da Srbiji nema napretka "dok su okoreli kriminalci Ivica Dačić i Branko Ružić u vladi". Upitan da li će prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić biti u novoj Vladi Srbije, rekao je da je, kada je to izjavio, "izneo lični stav i da on može uvek da ga iznese".

Radom ministara i prvog potpredsednika Vlade Srbije baviće se neko drugi, rekao je Jovičić. Poslanik SPS Đorđe Milićević izjavio je da jedino premijer ima pravo i legitimitet da odgovori na pitanje o rekonstrukciji vlade. Kako je naveo, Vlada Srbije je od konstituisanja do danas pokazala da rešava probleme.

Što se tiče SPS kao stranka koja je vrlo jasno rekla početkom konstituisanja da želimo da delimo vrednosti i odgovornosti ove vlade, mogu da kažem da mi jesmo zadovoljni svim onim što je ova vlada učinila i uradila od konstituisanja do danas, rekao je Milićević.

Vlada ide sigurnim putem koji je trasiran ekspozeom premijera Vučića i unutar vlade postoji potpuna saglasnost i jedinstvo, odlučnost i opredeljenost u realizaciji ciljeva i načela, dodao je.

"Za period od konstituisanja do danas vlada je po mišljenju poslaničkog kluba SPS pokazala ono što je najvažnije - sposobnost najpre da rešava probleme, da ide u susret problemima, a ne da okreće glavu, da vodi jednu odgovornu politiku 'bez maski' ", rekao je Milićević. Ministar Aleksandar Vulin rekao je za B92 da stvari ne treba izvlačiti iz konteksta. Premijer Aleksandar Vučić svakodnevno proverava rad ministara, naveo je Vulin.

Ne treba prerano donositi zaključke o tome da li će biti rekontrukcije, dodao je Vulin.

Ministar Gašić kaže da je saglasan sa tim da se ministri u Vladi ocenjuju. Ministar Stefanović kaže da nema informacije o bilo kakvim rokovima.

Funkcioner DS Borislav Stefanović je rekao da je "to još jedna u nizu rekonstrukcija kojom premijer Vučić i vlast žele da prikriju svoju nesposobnost". Kako je zaključio, u svemu tome najviše trpe građani.

Podsetimo, Novosti pišu, pozivajući se na svoje izvore, da će do nove smene ministara doću u januaru.

Ukoliko do to desi, to će biti druge kadrovske promene otkako je formiran kabinet Aleksandra Vučića. U julu je ostavku podneo ministar finansija Lazar Krstić, pa je na njegovo mesto 4. avgusta izabran Dušan Vujović. Posle toga, na upražnjeno mesto ministra privrede došao je Željko Sertić.

Poslanici Srbije danas raspravljaju o rebalansu budžeta.

Među poslaničkim klupama nastavljena je, između ostalog, i polemika oko "opklade" premijera i lidera Nove stranke Zorana Živkovića, a u vezi sa navodima da je Vučićev brat Andrej, vlasnik jedne privatne firme, što je predsednik Vlade negirao.

Na konstataciju Zorana Živkovića da je Vučić "bivši premijer", poslanici SNS rekli su da oni očekuju ostavku lidera Nove stranke zbog "izgubljene opklade".

Živković je, upitan o tome, ali i o rekonstrukciji, izjavio da bi u svakom slučaju najbolje bilo da premijer Vučić podnese ostavku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: