"Normalizovati odnose Rusija-SAD"

Sergej Lavrov je u telefonskom razgovoru sa Džonom Kerijem istakao potrebu normalizacije rusko-američkih odnosa, na osnovu principa jednakosti.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

16:44

Default images

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov je u telefonskom razgovoru s američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem naglasio potrebu normalizacije rusko-američkih odnosa na osnovi principa jednakosti i uzajamnog poštovanja za interese druge strane, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Lavrov je naglasio da je to naročito važno s obzirom na ključnu ulogu koju Rusija i SAD igraju u rešavanju akutnih svetskih problema, prenosi Tass.

Lavrov je u razgovori s Kerijem takođe istakao značaj očuvanja primirja na jugoistoku Ukrajine, kao i nužnost da se svi problemi vezani za prirodu budućih odnosa između Kijeva i regiona Donjecka i Luganska rešavaju za pregovaračkim stolom.

Lavrov i Keri su se složili da postoje dobri izgledi da razgovori o iranskom nuklearnom programu dovedu do određenih sporazuma, ali da su za to nužni dodatni napori, saopštilo je rusko ministarstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: