Strah od poplava u Hrvatskoj

Kako prenose hrvatski mediji, meštani Karlovca strahuju od novih poplava pošto se vodostaj reke Kupe povećava iz sata u sat.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

22:46

Default images

Maksimalni vodostaj reke se očekuje oko ponoći, a ona je već premašila očekivanja, dok karlovačkom području prete i reke Korana i Mrežnica.

To područje je ove godine već bilo na meti poplava, ugroženi su poslednjih nedelja tražili da nadležni požure u izgradnji nasipa, ali do toga nije došlo.

“Na području grada Karlovca nedostaje 30 kilometara nasipa. Treba rešiti imovinsko-pravne odnose i druge probleme, ali je dinamika poplava takva da moramo hitno da delujemo“, rekao je Zoran Đukorović iz Centra za odbranu od poplava Hrvatskih voda.

Karlovački centar za uzbunjivanje je poslao upozorenje građanima da će do ponoći vodostaj Kupe narasti do osam metara, te da je moguće izlivanje vode na mnogim mestima.

Reka Kupa se kod Siska uliva u Savu, tako da je moguće da se poplavni talas iz Hrvatske preseli i u Srbiju, s obzirom na to da u Hrvatskoj i dalje ima padavina koje omogućavaju rast vodostaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: