Ponedeljak, 20.10.2014.

11:58

Dačić: Potrebno smiriti tenzije

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da je dobro što je odložena poseta albanskog premijera Edija Rame Beogradu.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Kako je Dačić rekao, potrebno je da se smire tenzije nakon incidenta na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija.

"Tu situaciju treba prevazići, a da bi se ona prevazišla,, potrebna je politička volja, a Srbija je ima", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija u Beogradu.

On je dodao da treba da se utvrdi kako i zašto se dogodio incident i kako se na utakmici pojavio dron koji je nosio zastavu takozvane Velike Albanije.

"Sve ono što se desilo na utakmici nije dobro, jer se podstiču tenzije i dolazi do negativnog razvoja odnosa i regionalne nestabilnosti", ocenio je Dačić.

Ministar spoljnih poslova Srbije je naglasio da treba razvijati regionalnu saradnju i razgovarati otvoreno o svim problemima kako bi se prevazišle problematične situacije.

Premijer Albanije Edi Rama trabalo je 22. oktobra da dođe u zvaničnu posetu Beogradu, ali je nakon nedavnog incidenta na utakmici fudbalskih reprezentacija Srbije i Albanije, odlučeno da se ta poseta odloži za 10. novembar.

"Moramo da razgovaramo i sa onima koji Srbiji misle loše"

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma smatra da je premijer Vučić doneo mudru odluku da odloži posetu premijera Rame.

"Odluka o odlaganju posete i da se utvrde činjenice ko je glavni organizator da se spusti zastava 'Velike Albanije' na stadion Partizana u vreme odigravanja utakmice Srbija-Albanija i uznemirava srpska javnost su mudre", navodi Marković u pisanoj izjavi medijima.

"Ono što je važno za Srbiju je da Srbija mora da razgovara i sa onima koji Srbiji misle loše", istakao je Marković i napomenuo da je Srbija na evropskom putu i "za nas je važno da je Evropa videla ko su organizatori spuštanja zastave 'Velike Albanije' na stadion Partizana".

Marković je ponovio da Jedinstvena Srbija osuđuje napade na radnje Albanaca u Vojvodini i ocenio da to "nije poruka koju trebamo da šaljemo u svet".

"Naša je poruka da su za nas svi građani isti i da se u Srbiji poštuju prava nacionalnih manjina", zaključio je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: