Ilić: Blagojević da bude vaspitan

Ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić izjavio je da je u Tekiji kod Kladova posle poplava vojska izvanredno odradila svoj deo posla.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.10.2014.

11:08

Default images

Ilić, koji je posetio Tekiju kod Kladova, gde se radi na saniranju štete od poplava, rekao je da Tekija sada ne može da se prepozna u odnosu na ono što se dogodilo.

“Angažovano je 470 vojnika, koji su čistili kuće i izbacivali mulj, a uključeni su i meštani, javna preduzeća, CIP i inženjerski kadar, pa je omogućen saobraćaj prema Negotinu“, rekao je Ilić.

Ilić je istakao da se pripremaju odbrambeni nasipi za Grabovicu i Tekiju i da se u radove uključio i RTB Bor, kako bi se sprečile posledice eventualne nove bujice.

On je istakao da je neophodno preventivno raditi na odbrambenim nasipima i na branama za šta je potrebno raditi najmanje dva meseca, ali 20-ak dana da se spreči bujica da ponovo uđe u Tekiju.

Upitan o izjavi direktora Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenim područjima Marka Blagojevića, koji je preporučio Iliću "da se obavesti, jer to što on priča je puko neznanje", Ilić je poručio Blagojeviću da se "urazumi i da bude vaspitan".

Ilić je poručio Blagojeviću "da ne može da uči ministra sa 36 godina radnog staža kako se radi" i da "dođe u Tekiju da vidi šta je organizacija", navodeći da kad god se obratio Blagojeviću, "nije bilo para".

Komentarišući prebijanje brata premijera Aleksandra Vučića, Andreja Vučića u nedelju na Paradi ponosa u Beogradu, Ilić je rekao da će nadležni organi "ispitati pozadinu" slučaja.

Na pitanje novinara o "kiparskim parama", Ilić je odgovorio da je predao kompletnu dokumentaciju i da je tadašnji ministru pravde Vladan Batić uzeo sve papire, koje je prosledio tužilaštvu.

"Nema ništa od toga", rekao je Ilić i dodao da nekadašnji visoki funkcioneri koji su mogli imati više informacija o tom slučaju - Vuk Obradović, Radovan Stojičić Badža i Žika Petrović više nisu živi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: