Još jedan avion pomoći iz Rusije

Na beogradski aerodorom Nikola Tesla danas je sleteo još jedan ruski avion sa humanitarnom pomoći za pogođene majskim poplavama.

Izvor: B92

Sreda, 01.10.2014.

11:21

Default images

Pošiljka sadrži prehrambene proizvode, odeću, obuću i hranu za decu koju su sakupili građani Ruske Federacije.

Avion ruskog Ministarstva za vanredne situacije sa humanitarnom pomoći, tipa "iljušin 76 td" sleteo je na aerodrom u Surčinu nešto pre 10.00 sati a do sada je pomoć iz Rusije dopremljena ukupno sa desetak aviona.

Aleksandar Sergejevič Tomašov iz Ministarstva za vanredne situacije Ruske Federacije izjavio je da su današnju pomoć sakupili obični ljudi sa cele teritorije Rusije, "iz srca i duše, iz znaka solidarnosti sa bratskim srpskim narodom".

Ministarstvo za vanredne situacije ima zadatak i čast da dopremi pomoć i ubuće će to činiti kad god je to potrebno, rekao je Tomašov koji je zamenik direktora departmana za međunarodnu saradnju tog ministarstva.
Foto: Tanjug
Tomašov je rekao je da ruski narod doprema humanitarnu pomoć ne da bi se o tome pričalo već da bi se pružila što je veća moguća pomoć pogođenima u poplavama.

General Predrag Bandić rekao je da je ovim sletanjem potvrđen kontinuitet humanitarne pomoći koja stalno stiže iz Rusije i izrazio veliku zahvalnost ruskom narodu i rukovodstvu.

On je naveo da je do sada pomoć dopremana i kopnenim i vazdušnim putem a da su ruski vazduhoplovi sletali ne samo u Surčin već i u Batajnicu i Niš.

Bandić je objasnio da će danas pristiglu pomoć Crveni krst i Ministarstvo zdravlja rasporediti onima kojima je to najpotrebnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: