Sahrana rudara zakazana za sredu

Rudar Željko Miletić koji je posle šest dana potrage pronađen u jami Strmosten Rudnika "Rembas," biće sahranjen sutra u rodnom selu Lomnica kod Despotovca.

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2014.

09:15

Default images

Sahrana je zakazana za 13 sati na mesnom groblju i obaviće se uz rudarske počasti, koje se odaju u ovakvim situacijama, a mogu biti i izostavljene ukoliko to zatraži porodica, izjavio je predsednik Sindikata "Rembasa" Nebojša Milenković.

Telo Miletića, posle obdukcije, koje je obavljena juče posle podne, dopremljeno je u kuću njegovih roditelja u Lomnici odakle će krenuti pogrebna povorka, rekao je Milenković.

Miletić je stradao 23.septmbra oko 8,30 sati kada se na njega obrušila velika količina uglja, kamena i zemlje u trenutku kada je bušio naslage uglja. Posle šest dana danonoćne potrage spasilaca i njegovih kolega rudara, beživotno telo Miletića pronađeno je u ponedeljak, oko jedan sat posle ponoći.

Juče je izvučen iz ruševina i jame u kojoj je prehodno obavljen uviđaj višeg javnog tužioca iz Jagodine. Predsednik Sindikata "Rembasa" je napomenuo da nalaz obdukcije i izveštaji višeg tužioca i rudarskog inspektora još nisu stigli ali se očekuju tokom dana.

Miletić je kao rudar radio osam godina, iza njega je ostalo troje maloletne dece od deset, devet i tri godine i nevenčana supruga, koji žive u Svilajncu u kući roditelja supruge. Potiče iz rudarske porodice, otac je rudarski penzioner, a brat, stariji godinu dana, radi u istoj jami.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: