Četvrtak, 28.08.2014.

12:33

Haradinaj: Vlada Tačija talibanska

Kandidat za premijera Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da neće u koaliciju sa Hašimom Tačijem jer zna šta je on “orao Kosovo u ime Adema Jašarija“.

Izvor: Tanjug

Default images

“Vlada Tačija je živela sa talibanima, a sada je na kraju kao preduzela jednu akciju. Pitanje je zašto je vlada dozvolila da se uopšte na Kosovu dešavaju talibani. Čiji su oni produkt? Šta se desilo sa temama korupcije? Gde je red i zakon na Kosovu, gde je naša kredibilnost, zašto nema investicija, zašto je većina ljudi bez posla?“, upitao je Haradinaj.

Nekadašnji komandant Oslobodilačke vojske Kosova je konstatovao da je u južnoj srpskoj pokrajini žalosno stanje, te da je aktuelna vlast dovela Kosovo na rub bede i da ne sme da se dozvoli da nastavi da obavlja vladajuće dužnosti.

Haradinaj je obrazložio da će njegova vlada biti održiva, ozbiljna i sveobuhvatna jer će u njoj biti i predstavnici stanovništva sa severa Kosova. Istakao je da je to novina i da su svi angažovani da rade i preuzmu odgovornost.

Ovo je druga izjava bivšeg haškog optuženika u poslednjih nekoliko dana u kojoj napada nekadašnjeg saborca, prethodno je istakao da je odluka Ustavnog suda Kosova da se nastavi sa formiranjem parlamenta i da se izbegne ponavljanje izbora pisana u Tačijevom kabinetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: