Ponedeljak, 25.08.2014.

12:30

SLO: Poverenje Ceraru, Jankoviću ne

Budući slovenački premijer Miro Cerar najpopularniji je političar u Sloveniji, dok je na listi najmanje omiljenih vodeći gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković.

Izvor: Tanjug

Default images

Prema anketi agencije “Episcenter”, 77% ispitanika ima najviše poverenja u Cerara, dok je predsednik Borut Pahor dobio procenat manje.

Uzorak od 1.006 građana Slovenije je Jankovića postavio na prvo mesto najnepopularnijih političara sa ubedljivih 83% glasova.

Na drugom i trećem mestu su bivši premijer Janez Janša (74%) i premijerka u ostavci Alenka Bratušek sa 70% glasova.

Anketa je pokazala da bi Stranka Mire Cerara (SMC) i na ponovljenim izborima ponovo osvojila najviše glasova i mesta u parlamentu.

Cerarova stranka je na prevremenim izborima 13. jula dobila 36 odsto od ukupnog broja glasova, o njegovom imenovanju za mandatara za sastav nove vlade parlament će glasati popodne u ponedeljak popodne, a nakon toga on u roku od dve sedmice mora da predloži kandidate za ministre.

Već sada je jasno da će mesto ministra spoljnih poslova i dalje obavljati Karl Erjavec, koji je taj resor vodio u dve poslednje vlade.

Erjavec je predsednik Demokratske stranke penzionera - glavnog partnera Cerarove stranke u budućoj tročlanoj koaliciji, u kojoj su i Socijalni demokrati.

Za mesto ministra finansija Cerarova stranka kandidovala je profesora na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani Dušana Mramora, koji je tu dužnost već obavljao od 2002. do 2004. godine u vladi Antona Ropa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

16 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: