Svet 0

17.05.2024.

12:53

Zelenski objavio: Rusi "Stabilizovani"

Ruske snage su napredovale 10 kilometara u jednoj oblasti u Harkovskom regionu, ali se situacija "stabilizovala" danas, izjavio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, javlja RBC-Ukrajina.

Izvor: Tanjug

Zelenski objavio: Rusi "Stabilizovani"
Profimedia

Podeli:

"Danas su naše odbrambene snage 'stabilizovale' Ruse tamo gde se nalaze. Najdublja tačka njihovog napredovanja je 10 kilometra", rekao je Zelenski novinarima, preneo je Rojters.

On je istakao da je glavni razlog koji je Rusima omogućio da pređu granicu u pravcu Harkova vezan za nedostatak sistema protivvazdušne odbrane, koji je nastao zbog dugog čekanja na pomoć partnera, preneo je Unian.net.

Prema rečima predsednika Ukrajine u nekim oblastima Rusi uopšte nisu mogli da napreduju.

Zelenski je naveo da su u oblasti Harkova izgrađene tri linije odbrane, a Rusi još nisu ni prišli najsloženijim od njih, zaustavivši se samo na prvoj.

"Niko nije stigao do konkretne linije odbrane, glupost je to što kažu. Neprijatelj je stigao do prve linije", rekao je Zelenski.

On je naveo da je prvu i drugu liniju izgradila vojska pod stalnom vatrom, dok su treću liniju izgradile lokalne vlasti.

"Ona je najmoćnija ne zato što je bolja od vojske, već jednostavno zato što je dalje od oružja, od granata, od granatiranja, dodao je predsednik Ukrajine.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: