CK Crne Gore:Po 300.000 € SRB i BiH

Crveni krst Crne Gore uplatio Crvenom krstu Srbije i Crvenom krstu Bosne i Hercegovine po 292.287 eura za pružanje pomoći stanovnicima ugroženim u poplavama.

Izvor: B92

Subota, 23.08.2014.

12:12

Default images

Od početka izbijanja poplava, sredinom maja, do kraja jula, do kada su u Crnoj Gori trajale različite humanitarne akcije, putem žiro računa je ukupno prikupljeno 407.662 evra, dok su Telenor i Telekom od svojih korisnika do kraja jula uspeli da prikupe ukupno 176.913,45 evra, prenela je RTCG.

"Komisija koja je formirana u Crvenom krstu Crne Gore je donela odluku da se ukupan iznos nameni Crvenom krstu Bosne i Hercegovine i Crvenom krstu Srbije, kojima je tako uplaćeno po 292.287,89 evra", navodi se u saopštenju Crvenog krsta CG.

Pored novčane pomoći, Crveni krst CG je ugroženima u poplavi u Srbiji i BiH dosad poslao značajne količine vode, sokova, hrane, higijenskih artikala, obuće, odeće i drugih vrsta pomoći, čija se ukupna vrednost procenjuje na oko 100.000 evra.

Crveni krst Crne Gore je takodje organizovao sedmodnevno letovanje za više od 30 dece iz poplavljenih podrucja Srbije, dok je organizacija letovanja za decu iz poplavljenih područja Bosne i Hercegovine ponudjena i organizaciji Crvenog krsta iz te države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: