"Bez vojne pomoći EU i NATO za UKR"

Evropska unija i NATO nisu u mogućnosti da pruže vojnu podršku ukrajinskim snagama koje se bore protiv proruskih snaga na istoku Ukrajine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.08.2014.

13:51

Default images

"To naravno nije moguće. Znamo da NATO daje vojnu pomoć samo svojim članicama, dok EU nema kapacitete da pruži takvu vrstu pomoći", rekao je danas premijer Finske Aleksandar Stub za javni finski radio YLE.

"EU je potpisala sporazum o pridruživanju sa Ukrajinom i to je 'meka sila' koju EU koristi", dodao je on, preneo je Rojters.

Ministar spoljnih poslova Ukrajine je pozvao u subotu NATO i Evropsku uniju da pruže vojnu pomoć i izađu sa novom strategijom prema Kijevu kako bi pomogli da se okonča četvoromesečni konflikt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: