Sreda, 06.08.2014.

21:04

Pomoć deci manastira Sveta Petka

Fondacija princeze Katarine dopremila humanitarnu pomoć štićenicima manastira Sveta Petka pored Paraćina u kome se monahinje brinu o deci ometenoj u razvoju.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako je navedeno u saopštenju, osim brašna, higijenskih rukavica i invalidskih kolica manastiru je isporučen i agregat za struju, koji je kupljen novcem prikupljenim na humanitarnom dogadjaju koji je u martu ove godine organizovala humanitarna organizacija Lajflajn Njujork u Patersonu, Nju Džersi.

Isporuci je, pored osoblja Fondacije princeze Katarine, prisustvovala i članica odbora Lajflajn Njujork humanitarne organizacije koja radi pod pokroviteljstvom princeze Katarine Danijela Čeliković, a goste su dočekali igumanija mati Glikerija, monahinje i štićenici.

Manastir Svete Petke izvorske podignut je u 16. veku, a u njemu radi i bolnica za brigu o deci i osobama ometenim u razvoju.

Trenutno u njoj boravi oko 90 štićenika, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: