Politika 5

27.05.2024.

21:49

Vučić o zastavi Srbije na Generalnoj skupštini UN: To je bila moja ideja, uvek ću je nositi

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, govorio je o zastavi Srbije koju je nosio na Sednici generalne skupštine tokom glasanja o sramnoj rezoluciji o genocidu u Srebrenici.

Izvor: B92.net

Vučić o zastavi Srbije na Generalnoj skupštini UN: To je bila moja ideja, uvek ću je nositi
Profimedia

Podeli:

"To sam uradio namerno. Stavili smo preklopljenu zastavu kod Marka. Oni su na sve moguće načine pokušavali da saznaju šta ću da govorim, uradim... U našoj delegaciji su ljudi koji su navikli na sva poštovanja pravila, a pravila su ona koji vam oni sami nametnu... Niko nije mogao da mi zabrani da stavim svoju zastavu. Vi ne znate kakav je to trenutak... Samo sa Orbanom sam imao 10 razgovora po pitanju te Rezolucije, ručkova, večera, sastanaka sa predstavnicima Indonezije koji su na kraju glasali za, sa predstavnicima Irana, Egipta... Ne mislim da je to uzaludan trud. Videli ste da je izašao nemački predstavnik, a nije mu palo napamet da krene od njihovih žrtava... Dva puta se obezbeđenje postavljalo između srpskih i bošnjačkih žrtava. Poštujete i bošnjačke žrtve, sve vam to prolazi kroz glavu, znate da je istorijski trenutak. Ja kad odem da polažem ispit o košarci, pa nije svejedno", rekao je Vučić.

Kaže da je on nekima "patetičan", dok za Putina isto ne kažu kad zaplače.

"Toliko sam srećan što sam se setio da ponesem zastavu. To je bila moja ideja. Svaki put ću da je nosim", rekao je on.

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

18 h

Podeli: