"Ili sam premijer ili van politike"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ga ne zanima učestvovanje u političkom životu ako nije na poziciji predsednika Vlade i istakao je da "ima misiju".

Izvor: B92

Nedelja, 03.08.2014.

22:45

Default images

"Moj rejting nije tako visok kako se priča, niti rejting stranke koju vodim. Mene ne zanima učestvovanje u političkom životu ako nisam na poziciji predsednika Vlade. Mogu nekog da posavetujem, kažem mišljenje, ali me ne zanima da idem u Skupštinu i da tamo izgovoram najgore uvrede na račun drugih", rekao je Vučić u specijalnoj emisiji na B92.

On je podvukao da ima misiju da se u Srbiji živi bolje i da ima nameru i želju da uredi državu, da od Srbije napravi normalnu zemlju u kojoj može dobro da se živi.

"Ako ne budemo uspeli, neko drugi će imati još više problema i pokazaćemo da smo još jednom propustili šansu. Ja ne želim da propustimo priliku, hoću da mi deca žive u ovoj zemlji, da se ovde školuju i da ostanu, da ovde mogu da žive i rade", rekao je Vučić.

On je rekao i da "niko nije lud da sebi čini političku štetu, ali da vlast koju on predvodi ima zadatak da vadi vruć ugalj iz vatre".

"Srpski narod je takav da lako prigrli nekog i još brže ga pusti niz vodu, a oni koji su sprovodili ozbiljne i teške refome nikad neće biti popularni", rekao je Vučić.

Vučić je naveo i da se uopšte ne bavi stranačkim stvarima i da se bavi samo budućnošću zemlje.

"Nije čudo što je moja stranka ljuta i što ne razumeju moje ponašanje. Ne nudimo mi teške mere i nepopularne zakone zato što nam se sviđaju, već zato što oni stvaraju šansu da imamo normalnu ekonomiju i to svi znaju", rekao je Vučić.

Vučić je za B92 povodom 100 dana vlade govorio i o odnosu prema SAD, EU i Rusiji, ekonomiji, reformama, Milanu Beku, autobuskim putovanjima Vlade Srbije, Tviteru, Železari...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

125 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: