Australija:Još 100 policajaca u UKR

Australija će poslati još 100 policajaca da se pridruže međunarodnim bezbednosnim snagama u obezbeđivanju mesta pada malezijskog putničkog aviona.

Izvor: B92

Petak, 25.07.2014.

10:48

Default images

Pripadnici Australijske federalne policije, od kojih će pojedini imati oružje, pridružiće se kontingentu od 90 autralijskih policajaca koji se već nalaze u Londonu i čekaju da u ukrajinskom parlamentu bude odobren sporazum o slanju međunarodnih snaga na mesto nesreće malezijskog putničkog aviona na istok Ukrajine, preneo je Rojters.

"To je humanitarna misija sa jasnim zadatkom", rekao je premijer Australije Toni Ebot novinarima i dodao da očekuje da bi trebalo da bude okončana za nekoliko nedelja.

Ebot je juče izjavio da je Australija poslala u London 50 policajaca, ali je portparolka australijske policije kasnije rekala da je u Lonodon poslato 90 pripadnika policije.

Malezijski avion MH17 sa 298 putnika i članova posade oboren je prošlog četvrtka na istoku Ukrajine iz još uvek nerazjašnjiih razloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: