"Pomagaćemo Srbiji kao prijatelji"

Barak Obama izrazio je u pismu predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću saučešće svima koji su pretrpeli gubitak života i imovine tokom poplava u Srbiji.

Izvor: B92

Utorak, 01.07.2014.

17:46

Default images

Predsednik SAD je istakao da će SAD nastaviti da podržavaju proces oporavka koji predstoji, saopštila je služba za saradnju predsednika sa medijima.

"Znam iz našeg sopstvenog iskustva sa katastrofama da je naporan rad na obnovi samo početak", naveo je Obama i dodao da se pomoć SAD do sada odnosila na poljoprivredu, hranu, smeštaj, vodu, lekove, i tehničku pomoć.

Ambasada SAD u Beogradu radi zajedno sa Vladom Srbije i nevladinim organizacijama kako bi se identifikovale sve potrebe i našao brz odgovorm, ukazao je američki predsednik, kako se navodi u saopštenju.

"Kao prijatelj Srbije, SAD ostaju posvećene podršci u svim naporima u odgovoru na poplave, i nastaviće da podržavaju proces oporavka koji predstoji", poručio je Obama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: