Ponedeljak, 30.06.2014.

18:57

Putin: Važno produžiti primirje

U telefonskom razgovoru sa Merkelovom, Olandom i Petrom Porošenkom, ruski predsednik Vladimir Putin je istakao važnost produženja primirja.

Izvor: Tanjug

Default images

Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je u "konferencijskom" telefonskom razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i predsednicima Francuske i Ukrajine, Fransoa Olandom i Petrom Porošenkom, važnost produženja prekida vatre na istoku Ukrajine, saopštio je danas Kremlj.

U saopštenju se, takođe, navodi da su četvoro lidera podržali što skorije organizovanje treće runde konsultacija između predstavnika Kijeva i jugoistočnih regiona Ukrajine.

"Nastavljeno je razmatranje puteva rešavanja oštre krize u Ukrajini. Putin je, između ostalog, podvukao važnost produženja režima prekida vatre, kao i formiranja pouzdanog mehanizma kontrole poštovanja primirja uz aktivnu ulogu OEBS-a", navodi se u saopštenju pres službe Kremlja, a prenosi Itar-Tass.

Lideri Rusije, Francuske, Nemačke i Ukrajine, dogovorili su se da nalože ministrima inostranih poslova da operativno stupe u kontakt radi praktične razrade pitanje o kojima su razgovarali telefonom, prenela je agencija RIA Novosti.

AFP je preneo saopštenje Olandove administracije da su se Putin i Porošenko dogovorili da rade "na usvajanju jednog sporazuma o bilateralnom prekidu vatre između ukrajinskih vlasti i separatista".

U saopštenju iz Pariza navodi se i da će ministri inostranih poslova Rusije i Ukrajine razgovarati telefonom kasnije tokom dana.

Jednostrani prekid vatre koji je proglasio ukrajinski predsednik Petro Porošenko istekao je u 22 sata po lokalnom (20 po srednjoevropskom) vremenu 27. juna, nakon čega je produžen za još 72 sata, do istog vremena danas, podsećaju agencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: