Ponedeljak, 30.06.2014.

13:35

Uhapšen Milan Janković

Predsednik Privredne komore Beograda Milan Janković uhapšen je zbog zloupotrebe službenog položaja. Sumnja se da je oštetio Komoru za oko 22 miliona dinara.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Milanu Jankoviću je nakon hapšenja, a na zahtev tužioca, određeno zadržavanje od 48 sati, potvrđeno je za B92.

Kako se sumnja, Janković je stan koji je plaćen 25,9 miliona dinara otkupio za četiri miliona, a u tome mu je, mimo zakona i odluke Upravnog odbora pomogla generalni sekretar PKB Ivana Zeljković.

Naie, 2009. godine Janković je podneo zahtev za stan, jer je, kako je naveo, stambeno neobezbeđen. Zeljkovićeva je iste godine naložila da se novcem Privredne komore kupi stan, i to je i učinjeno - za 25,9 miliona. Kako javlja naš reporter, tog istog dana je podnet zahtev za otkup tog stana i Janković ga je otkupio za 4 miliona.

Jankoviću i Zeljkovićevoj određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati.

Podsetimo, Janković je bio predsednik Privredne komore od 2000 godine. Za to vreme je dobio brojne nagrade, među kojima je i ona za Menadžera godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: