Subota, 28.06.2014.

10:22

Policija: Jobikovac napao Pastora

Mađarska policija osumnjičila je bivšeg poslanika desničarske stranke Jobik Tamaša Nađ-Gaudija zbog napada na predsednika SVM Ištvana Pastora u Budimpešti.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako je objavio portal "Vojvodina danas", Nađ-Gaudi je osumnjičen zbog "grupnog bahatog ponašanja na javnom skupu i pozivanja na povredu lične slobode iz podlih razloga".

Ovim povodom, kako je objavljeno na budimpeštanskom portalu mno.hu, Tamaš Nađ-Gaudi je rekao da je protiv njega pokrenuto političko suđenje sa ciljem izazivanja straha kod članova pokreta za zaštitu mađarskog zemljišta od inostranih kupaca.

Advokat Nađ-Gaudija smatra da poslanici parlamenta zbog izražavanja političkog stava ne mogu biti pozvani na odgovornost ni naknadno. Ranije je sada već bivši poslanik Jobika izjavio da ih je Pastor provocirao time što je "kao izdajnik ušetao u protest protiv izdajnika“.

"Policija je trebalo da zaštiti protest od provokacija, ali ona nije vršila svoj posao", izjavio je Nađ-Gaudi, koji je na dan konstitutivne sednice mađarskog parlamenta, na koji je bio pozvan i Ištvan Pastor, na trgu ispred parlamenta organizovao protest protiv najnovijeg zakona Mađarske o zemljištu.

U procesu zbog napada na Ištvana Pastora Nađ-Gaudi je treći osumnjičeni.

Nakon incidenta predsednik Mađarske Janoš Ader je osudio incident i javno se izvinio političkom lideru vojvođanskih Mađara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: