Aleksandar ipak ide na operaciju

Odlukom direktora RFZO Momčiila Babića šestogodišnji Aleksandar Jovanović iz Kragujevca biće upućen na oparaciju kičme u Švajcarsku.

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.06.2014.

15:35

Default images

Drugostepena lekarska komisija za upućivanje pacijenata na lečenje u inostranstvo, juče je po drugi put odbila zahtev da se teško oboleli dečak uputi na lečenje u inostranstvo, pod obrazloženjem da je njegova bolest previše komplikovana i da ne postoji mogućnost uspešnog lečenja.

"Uprkos tome direktor RFZO-a je na vlastitu odgovornost doneo odluku da se dečak uputi na operaciju kičme o trošku RFZO-a", navodi se u saopštenju Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Babić je, kako navode, odluku doneo na osnovu činjenice da nijedna bolnica u Srbiji nije bila u mogućnosti da bolesnom detetu ponudi ovakav vid lečenja.

"Bolnica iz Ciriha ima dobra iskustva sa ovakvom vrstom zahvata, a kako je procena stručnjaka da će vitalne funkcije deteta biti ugrožene ukoliko se ovakva operacija ne uradi, prof. Babić je odlučio da lično preuzme odgovornost za upućivanje dečaka na lečenje u inostranstvo", navode iz RFZO.

Nadležni sektor u Fondu danas će započeti rad na proceduri upućivanja dečaka na lečenje u inostrantvo, a datum prijema na lečenje, odrediće bolnica u Švajcarskoj.

Operacija kičme obolelog deteta koštaće oko 100.000 evra.

Aleksandar Jovanović ima progresivnu kifloskoliozu, jak deformitet kičme i grudnog koša, zbog čega su mu ugrožena pluća i srce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: