Premijer Vučić je na sednici Štaba za vanredne situacije rekao da je potrebno oko 1.500 ljudi i da će se razgovarati o "ratnim merama" i preusmeravanju vode.

"Šabac mora da se brani po svaku cenu, to je zadatak države. Ovo neće biti gotovo kad voda prođe, sledi nam pakao naredna tri meseca", rekao je Vučić.

On je ponovo apelovao na građane da sarađuju sa spasiocima.

Kako je za B92 rekla načelnica Uprave za upravljanje rizikom u Sektoru za vanredne situacije Sanja Žugić Vuksanović, dobrovoljci treba da budu adekvatno obučeni, da imaju adekvatna odela, po mogućstvu nepromočiva, jer sektor nije u mogućnosti da to obezbedi.

U Sektoru nema dovoljno ni čamaca, pa ukoliko ima građana koji su voljni da svoje privatne ustupe, bila bi to velika pomoć u ovoj situaciji.

Za ostalo građani mogu sami da naprave procenu šta bi mogli da ponesu sa sobom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: