"Sud dokaz da je Kosovo odgovorno"

Osnivanje Specijalnog suda koji će procesuirati zločine OVK dokaz je da je Kosovo odgovorna država, ocenio je premijer Albanije Edi Rama.

Izvor: Beta

Četvrtak, 24.04.2014.

23:07

Default images

"Mislim da sama odluka Skupštine Kosova izražava značaj tog čina i evropsku odgovornost Kosova kao države", rekao je Rama za list "Danas" u izdanju u petka i dodao da će Albanija saradjivati u svim istragama.

On je kazao da očekuje napredak u nastavku dijaloga Beograda i Prištini i da će se Briselski sporazum sprovesti u celosti.

"Mislim da će veoma značajno biti da se kao kruna dijaloga potpiše deklaracija o dobrosusedskim odnosima dveju država, kao činu normalizacije odnosa izmedju Srbije i Kosova. Ovaj čin bi bio podrška učlanjivanju Kosova u medjunarodne organizacije, kao što su UN, a bio bi svakako i podsticaj za integraciju Srbije i Kosova u EU", rekao je on i dodao da je nepriznavanje Kosova "gubljenje vremena".

Edi Rama je prvi premijer Albanije čija je poseta Srbiju najavljena posle čak sedamdeset godina. Poslednji put je u Beogradu bio Enver Hodza 1947. godine.

"Odlaganje posete zbog političkog kalendara u Srbiji još uvek onemogućava odredjivanje konačnog datuma zato što se u Srbiji i dalje nastavlja taj proces. Ali koristim priliku da ukažem da je za Albaniju prioritet od velikog značaja negovanje bliske saradnje sa zemljama u regionu i, bez ikakve dvojbe, saradnje sa Srbijom", rekao je on.

Prema njegovim rečima, jedna od tema razgovora bilo bi stvaranje zajedničkog tržišta pre integrisanja u EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: