Petak, 18.04.2014.

17:31

Obustavljen saobraćaj prema Goču

Put Kraljevo - Goč obustavljen je danas zbog toga što se nabujala rečica Ribnica, izlila u mestu Kamenica.

Izvor: Tanjug

Default images

Zbog toga vozila koriste alternativni pravac za Goč, preko Vrnjačke Banje.

Radoica Kočović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu, rekao je Tanjugu da su i ostale rečice i potoci na teritoriji Kraljeva nabujali i da prete da ugroze useve i puteve.

"Ribnica se izlila na nekoliko mesta, potkopavajući obale i preti da još više ugrozi puteve. Gruža se izlila u selu Vitanovac, na putu Kraljevo - Kragujevac, ali za sada nije pričinila štetu. Bujični potoci u slivu Zapadne Morave prema Vrnjačkoj Banji prave probleme okolnim usevima. U Mataruškoj Banji, i kraljevačkim naseljima Stara čaršija i Moše Pijade, voda je prodrla u podrume, pa je morala da se ispumpava", kaze Kočović za Tanjug.

Sektor za vanredne situacije u Kraljevu je u pripravnosti, jer se prognozira da kiša u Kraljevu pada neprestano naredna dva dana.

Vodostaji Ibra i Zapadne Morave su trenutno ispod granica redovne odbrane od poplava, ali naglo otapanje snega sa planina oko Kraljeva, može pogoršati situaciju.

Na Ibarskoj magistrali su sve učestaliji odroni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: