Umro ranjeni vojnik u Simferopolju

U pucnjavi u ukrajinskoj vojnoj bazi u Simferopolju ubijen je jedan vojnik. Za sada nije jasno ko je na koga pucao, a ukrajinska strana optužuje Ruse za napad.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 18.03.2014.

16:34

Default images

Jedan od oficira tvrdi da su ruski vojnici zarobili komandanta navigacionog centra, dok se ostatak trupe zabarikadirao na prvom spratu zgrade u bazi, prenosi BBC.

Ukrajinski vojnik zadobio je dve prostrelne rane u pucnjavi prilikom napada na vojnu bazu na periferiji krimske prestonice Simferopolja, izjavio je portparol ministarstva odbrane Ukrajine Vladislav Seležnjov.

On je agenciji Rojters telefonom potvrdio da je vojnik preminuo, navodeći da je prilikom napada ranjen i jedan kapetan. Seležnjov je kazao da nije jasno ko je izveo napad, ali je napadače opisao kao "nepoznate vojnike, u punoj opremi i prekrivenog lica", prenosi britanska agencija.

Prema navodima ukrajinskih medija, sve je više oružanih napada na ukrajinske vojnike. Ukrajinski vojnik, koji je danas ranjen, preminuo je od zadobijenih povreda.

Krimski mediji javljaju da je snajperista usmrtio jednog pripadnika samoodbrane Krima, a dvojicu ranio. Snajperista je bio smešten preko puta baze ukrajinske vojske u Simferopolju, piše Kriminform.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: