Utorak, 18.03.2014.

16:34

Umro ranjeni vojnik u Simferopolju

U pucnjavi u ukrajinskoj vojnoj bazi u Simferopolju ubijen je jedan vojnik. Za sada nije jasno ko je na koga pucao, a ukrajinska strana optužuje Ruse za napad.

Izvor: B92

Umro ranjeni vojnik u Simferopolju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Бојан Илић

pre 10 godina

Ajmo malo svi da se duboko zamislimo: sta bi bilo da Madjarska proglasi da ima istorijsko pravo na deo Vojvodine, njihov predsednik (poput Putina) proglasi referendum i svi Madjari (ili vec neki susedni narod, rekoh Madjari na primer, hipoteticki) izglasaju otcepljenke od Srbije vecinom glasova? To nam se nebi svidelo? Ko je upoznao nekoliko ukrajimaca, mogao ke da primeti koliko vise loce na nas od rusa. Bar po boji obrva i kose. Ruzno je kako govorimo o Ukrajincima koji su nasi sapatnici.
(Adam, 18. mart 2014 19:23)

Да ли мислиш стварно да би наоружани мађарски војник могао да ушета у Србију као што је руски у Украјину, а да не "буде фаталних последица"?!

Е ту је највећа разлика између њих и нас!

Бојан Илић

pre 10 godina

Zbog ovih rusofila, odavno me je sramota sto sam Srbin!!! Nestacemo sigurno, ai Puti za jedno godinu dana!!!
(Srbin, na zemlji, 18. mart 2014 22:07)

И треба када се вечито нешто свађамо између себе, понижавамо, "стидимо" јер има другачијег мишљења....!

joca

pre 10 godina

krim je od danas ruski tako da ne mogu da poverujem da su bas sada rusi nasli da pucaju, kontrolisu sve iole bitno, flota im je sto puta jaca od onog dela ukrajinske flote koja se nije prepustila rusima, na referendumu vise od apsolutne vecine je glasalo za pripajanje rusiji (vise od 80% je izaslo na referendum a 97% je glasalo za pripajanje, znaci da je za rusiju minimum 79% stanovnistva), ovo samo moze da bude provokacija, zakasnela i uzaludna, sledi rasplet ostatka ukrajine

Krkobaba

pre 10 godina

@Pero

Ubijen je jedan vojnik ukrajinske vojske i jedan pripadnik snaga Krima. Na obe strane je pucano sa istog mesta, snajperom iz poluzavrsenog objekta koji se nalazi preko puta ukrajinske jedinice. Znaci, snajper je pucao na obe strane. Nije doslo do medjusobne vatre izmedju ukrajinskih vojnika i pripadnika snaga Krima. Sumlja se da je po istom scenariju kao na Majdanu gde su ubijani iz istog oruzja iz hotela sa ledja ucesnici Majdana, a sa lica pripadnici Berkuta. Intenzivno se traga za snajperistom i eventualnim pomocnicima, a sumlja je na pripadnke desnog sektora.

Budimo realni

pre 10 godina

Ovih dana je bilo reci da Majdanska vlada ubrzano sije ruske uniforme i priprema neku specijalnu jedinicu za provokacije. Verovatno je sada to u pitanju.
(svi (ni)su isti, 18. mart 2014 18:44)

A to si cuo, gde? Na ruskoj TV ili si citao na nekom od nasih proruskih sajtova kojih ima desetak? A verujes jer su ti rusi omiljeni?

Igraj mečko, igraj!

pre 10 godina

@Ukrajina
Jesi li ti čuo za naš izum, inat? Mi smo uz Ruse jer to Amerima diže pritisak, bez obzira kakve to posledice ima po nas, a kamoli po Ukrajinu. Uglavnom nam je valjda žao Ukrajinaca, i možemo da se stavimo u njihovu kožu jer su i nama na sličan način oteli Kosovo, osim što Ukrajina nije bombardovana.

analitičar

pre 10 godina

@joca

U potpunosti se slažem sa tobom. Isto tako JNA nije imala ništa da traži u BiH nakon proglašenja nezavisnosti 1. marta 1992.
Otkuda onda JNA u Sarajevu (Dobrovoljačka 3.5.1992.) i u Tuzli (Brčanska Malta 16.5.1992.).
Isto važi i za Sloveniju i Hrvatsku.

Adam

pre 10 godina

Ajmo malo svi da se duboko zamislimo: sta bi bilo da Madjarska proglasi da ima istorijsko pravo na deo Vojvodine, njihov predsednik (poput Putina) proglasi referendum i svi Madjari (ili vec neki susedni narod, rekoh Madjari na primer, hipoteticki) izglasaju otcepljenke od Srbije vecinom glasova? To nam se nebi svidelo? Ko je upoznao nekoliko ukrajimaca, mogao ke da primeti koliko vise loce na nas od rusa. Bar po boji obrva i kose. Ruzno je kako govorimo o Ukrajincima koji su nasi sapatnici.

Bosanaac

pre 10 godina

Srbija mora tuziti Rusiju za kopiju plagijat cisti..Ovaj scenarijo sam negdi gledo cek sjeticu se 1 2 3 4 5 uh ev me Bijeljina vojska sa kapuljacama a da arkanovci sa kapuljacama..Ima jedan vic pita americki vojnik komadanta koja je vojska najbolja ,komandant odgovara srpska,kaze vojnik idem tamo.Kad neprodje par dana vracase pita ga kapetan sto nisu te primili ,kaze ja nisu,pa zasto ?ma kaze nemogu nikak da trcim i pucam i nosim tv ili frizider ves masinu itd, i jos kaze nisam pononio svo nauruzanje pa kako nisi sve si ponijo,ma nisam kaze zaboravio sam ponijet bezbol palicu.I jest ja sam gledo na yuotube kad srpska vojska ulazi u Vukovar za pojasom bezbol palica litra u ruci..Blentav neki amerikanac i nesposoban..

Jednom me prevari, dva puta vec...

pre 10 godina

Nije iskljuceno da ce ovde biti nevino ubijanih i da Rusi bas i nece biti cvecke, ali u ja na to sve prosto necu moci da gledam drugacije nego nabonu pricu u decaaku koji je vikao vuk. Prosto licno sam video kako moze da funkinose zapadna propaganda i sada ce me zaista bii tesko da im ista poverujem...

djordjevic

pre 10 godina

Hteli to da priznaju ili ne, ovi muceni bivsi ukrajinski vojnici su sada naoruzana strana vojska na podrucju Rusije...Samo me zanimaju bolesnici iz Kijeva koji im nisu naredili da se povuku...ili da se povuku ili da im posalju pojacanje, pa onda pomozi Boze.

Zao mi, iskreno, tih vojnika...Verovatno klinci koji sa svime ovime imaju veze koliko i ja.

joca

pre 10 godina

od trenutka prijema krima u rusiju ukrajinski vojnici nemaju sta da traze na krimu, do sada su jos i mogli da trpe njihov boravak, sada vise ne, moraju poloziti oruzje i ako nece da se povinuju ruskoj vojsci neka mirno napuste krim, zalosno je ako dodje do zrtava ali rusija mora da kontrolise ceo krim, ukrajina je to prestala da radi kada je na vlast dosla gerila i proteran legalni predsednik, ovo je samo pocetak, slede istok i jug ukrajine

seljadin

pre 10 godina

Estonski ministar Urmas Paet i Catherine Ashton o snajperistima iz redova nove koalicije koji su ubijali civile: https://www.youtube.com/watch?v=ZEgJ0oo3OA8
(Hacked conversation between Estonian Minister of Foreign Affairs Urmas Paet and High Representative of the European Union for Foreign Affairs and Security Policy Catherine Ashton. According to Urmas Paet - "People from both sides were killed by snipers... Behind snipers there was someone from new coalition...")
Biće još mnogo ubistava, tek je počelo, ako ne žele da dožive sudbinu Srba u Zagrebu, Osijeku, Gospiću, Sarajevu, Prištini, masovna ubistva civila, Rusi moraju sprečiti i neutralisati ratne zločince koji se spremaju na još jedan krvavi pir, poput onog u Libiji, Siriji, Iraku, Avganistanu, Jugoslaviji.

Vladimir

pre 10 godina

Rusima totalne sankcije uvesti! Odvojiti ih od ostatka sveta, sve tajkune vratiti iz Londona i Pariza (gde najviše vole da se izležavaju) u njihovu "majčicu". Sve pare koje su izneli iz Rusije na zapad po bankama u Švajcarskoj i Monaku, blokirati! Rigorozne vize za kretanje po CIVILIZOVANOM svetu im instalirati.... Neka "šmekeri" uživaju u svom gulagu od države zajedno sa njihovim "svemoćnim" voštanim botoxom i da više nikad ne čujem za njih... M...!!

Iskren

pre 10 godina

Vojnik je premineo,Sramota od Ukrajine sto su ji ostavili tu bez pojacanja il prava na predaju,a jos veca sramota treba daje Rusije sto ubise nevino dete,oca.

Sasho

pre 10 godina

Placenici sa zapada provociraju sukob izmedju Rusa i Ukrajinaca,zele da Ukrajinci zamrze Ruse kako bi lakse manipulisali narodom!Provaljena sema ratova bivse Jugoslavije!

Nevit

pre 10 godina

Rusija je okupirala Krim, isto kao što je NATO okupirao Kosovo i Metohiju i predao ga albanskoj marionetskoj vlasti koja je nastala iz nekadašnje ozloglašene terorističke organizacije "ovk". Možemo mi voleti Ruse ali ne možemo imati dvostruke standardne, na jednoj strani protiviti se otcepljenju Kosova a u isto vreme priznavati odcepotine zemalja koje nisu priznale Kosovo (Abhazija, Južna Osetija, Palestina, Krim) to su sve nepriznate tvorevine isto kao i Kosovo.

YALTA Donjetsk Beograd

pre 10 godina

Стање на Криму се компликује (Јалта) ! Група од 5 лепих и добро наоружаних девојака спрема напад на нас!!! Биће изгледа жртава!!!

Vladimir Pula

pre 10 godina

Gade mi se ovi komentari ovdje. Čovjek je ubijen, a vi se igrate velikih i malih Rusa. Civilizacijski doseg nula. Ljudskost nula. Suosjećanje nula.
Sramite se. Počinje rat, ljudi ce ginuti, zar je zbilja bitno jesu li Rusi ili Ukrajinci ? Dal su za putina ili protiv? Dal su za Rusiju ili EU? Glupost. Beskonačna glupost.

Moja saucesce obitelji i bližnjima stradalog vojnika. Počivao u miru. :((

Objavite me jednom za promjenu kad je skakljivo. Ne vrijedjam nikoga.

Jole

pre 10 godina

Kad budu odgovorili čiji su snajperisti u Kijevu tukli i narod i vojsku, tada ćemo dobiti odgovor i na pitanje čiji je sada snajperista bio.
To je jasno kao 2+2!
Isti je nalogodavac!

Ukrajina

pre 10 godina

Ja ne znam kako to da je citav svijet uz Ukrajinu i mir a samo vi podrzavate ruse u njihovoj okupaciji jedne druge nacije.Ukrajina u najvecoj krizi ikada i Rusi to iskoriste i okupiraju im zemlju i naprave referendum dok je vojska dole i naravno da niko normalan ne moze taj referendum smatrat legitimnim osim rusa samih i evo srba jer oni vole svoju pravoslavnu bracu.Onoj sirovini Putinu dosadio lov na medvjede i tigrove pa zeli malo uzbudenja u zivotu."Dosadno mi je a raspolazem jednom od najvecih sila na svijetu,idemo okupirat one jadne ukrajince,u krimu su vecina rusi a i krim je nekad bio ruski pa mi eto opravdanja za okupaciju,niko mi ne smije rec nista"I vi koji podupirete ruse sa obrazlozenjem da to amerikanci rade godinama i niko im nista ne smije i kazete da to sto amerikanci rade je lose.Pa ako je lose i ako se ne slazete sa tim kako se onda slazete sa tim kad rusi rade istu stvar?Ako su amerikanci g...a kad rade pi..arije kako onda nisu i rusi kad rade to isto?

Cistiti svet od nacifasista

pre 10 godina

(Nikola : Za ciscenje i produvavanje Ukraine. To bi trebala i Hrvatska da dozivi)

Nikola,
Svaka cast na komentaru. Za Ukrajinu ima jos nade, Rusi ce je vec procistiti i produvati, dok za Hrvatsku nema nade. Ukrajina ima "srecu" da su joj komsije Rusi, a Hrvatska da su joj komsije kilavi, mlohavi, kukavicki Srbi.

svi (ni)su isti

pre 10 godina

Ovih dana je bilo reci da Majdanska vlada ubrzano sije ruske uniforme i priprema neku specijalnu jedinicu za provokacije. Verovatno je sada to u pitanju.

Kratko i jasno

pre 10 godina

Simferopolj je glavni grad nezavisne republike Krim u kojoj Rusi cine vecinsko stanovnistvo. Shodno tome, Krimska vojska (koju uglavnom cine Rusi) je jedina legitimna vojska na tom poluostrvu. Ukrajinska vojska mora da se povuce sa tog poluostrva sto pre, inace ce proci kao Srpska vojska u Krajni!

@bomberboy

pre 10 godina

Drugar, EU nije Evropa. EU je zajednica jednog dela evropskih drzava. Norveska nije u EU, ni Svajcarska, ni Srbija, ni Rusija, ni Turska. Sve te zemlje su u potpunosti ili delimicno u Evropi svojom povrsinom, tako da o izbacivanju iz bilo kakvih takmicenje ne moze odlucivati EU.

Sto se tice vesti, ona je toliko smesna da je to strasno. Kakvi crni ucestali napadi na Ukrajince? Gde je to i kada neko (osim ovog slucaja, ako je tacan) ispalio jedan jedini metak u ukrajinskog vojnika?

Zoki

pre 10 godina

Ukrajinska vlada treba da da dozvolu svojim vojnicima da deluju svom raspolozivom silom ili da sa rusima ispregovara njihovo povlacenje van Krima.
Ova situacija je krajnje nepovoljna i nepravedna prema vojnicima.
Najgore je biti vojnik u vojsci u kojoj vodje ne znaju da izdaju jasna naredjenje. Ovako ce da ginu totalno bezveze.
Mnogo slicno JNA u Hrvatskoj i Sloveniji.
Kolko god podrzavam Ukrajinu u svemu, ali ako nece vojno da brane Krim neka raspuste jedinice.

PrincNaZrnuGraska

pre 10 godina

@stranac
Au brale,pa tebe ima posvuda na komentarima.Valjda ces kad-tad i neki pametan da napises.
A sto se tice vesti,pa lepo je neko pre mene napisao,sta ce ukrajinski vojnik na ruskoj teritoriji?Zao mi je mladica,kao i svakog sledeceg koji bude poginuo (a bice ih,na zalost),ali realnost je takva.Rusija sada tretira Krim kao deo svoje teritorije,a oni za razliku od nas 1999-na ovamo na Kosovu,imaju moc da svoju teritoriju i odbrane.I naravno da nece zapad nece dovesti svoje trupe mecki na rupu,jesu licemerni ali ne i glupi,nego ce ostaviti Ukrajinu da se sama bori,a svi znamo kako ce to da se zavrsi.

guja

pre 10 godina

osećam i prema Rusima. Pustite bre tu sirotinju na miru, što se iživljavate nad njima! (Peca, 18. mart 2014 17:01)...........koja crna sirotinja. Pa odavno nisam video srećnije ljude neko što su Krimljani bili preneku noć. Idi u Alabamu ili Pensilvaniju da vidiš sirotinju. Nego doživećemo da vidimo kako Amerika gori.

Bomber Boy

pre 10 godina

a sad sve ruske pare na zapadu zapleniti, isterati im sve sportske ekipe iz evro takmicenja i zabraniti svim ruskim drzavljanima ulazak u eu

Saldzo

pre 10 godina

Jos ako to javi CNN i ona Amanpurova dodje na lice mesta onda je stvarno istina.

P.S.

Jesu li Rusi vec poceli da maltretiraju decu, starce i trudnice?

Grubijan

pre 10 godina

Strana (ukrajinska) vojska da se preda ili da se povuce iz Rusije. Rusija ima puno pravo da eliminise bilo koju STRANU oruzanu formaciju sa svoje teritorije tako da treba da budu sretni ako izadju odande s glavama na ramenima. Slava Rusiji!

Nikola : Za ciscenje i produvavanje Ukraine. To bi trebala i Hrvatska da dozivi.

pre 10 godina

Koliko god mi se gade Amerikanci sa svojim iživljavanjem po svetu, sad isto osećam i prema Rusima. Pustite bre tu sirotinju na miru, što se iživljavate nad njima!
(Peca, 18. mart 2014 17:01)

Koju bre sirotinju pustiti na miru? Onu nacifasisticku sto je u Kijevu uz pomoc snajpera dosla na vlast. Korumpiranu Timosenkovu, retardiranog boksera Klicka? Jel' mislis da sirotinju te vrste treba pustiti na miru? Sta mislis uopste Peco i da li uopste mozes da mislis?

Toliko

pre 10 godina

Da ne ulazimo u moralnu opravdanost postupka jedne ili druge strane nacelno, mene zanima nesto drugo. Ukrajinci i Rusi su toj bazi defakto neprijatelji. Ako jaci neprijatelj(Rusi) nudi izlaz iz situacije, a znamo da Rusi nude predaju ili prelaz na njihovu stranu. Zar nije logicno prihvatiti neku od opcija? Te sto se budu predali znamo da ne ceka ni logor ni zatvor, poznato je da su neki vec predali oruzje i da ako nisu bili sa Krima da su poslati u Ukrajinu, a oni koji su odatle su jednostavno samo ostali bez statusa vojnika ukoliko nisu hteli poloze novu zakletvu i poslati kuci. Uopste mi nije jasno sta je tacno u glavi ovih koji se nesto bore. Da stvar bude gora, vlast koju navodno stite ih drzi u nemogucoj poziciji gde im je receno da se ne angazuju u borbi ali i da se ne predaju. Sta stite, pusku sto su zaduzili?

stranac

pre 10 godina

@Peca
To je ono sto pojedinci nemogu da shvate. Zapad je licemeran ali ovi su jos gori. Da je kojem slucaju Rusija namesto USA pa to ne mogu ni da zamislim.

Peca

pre 10 godina

Koliko god mi se gade Amerikanci sa svojim iživljavanjem po svetu, sad isto osećam i prema Rusima. Pustite bre tu sirotinju na miru, što se iživljavate nad njima!

YALTA Donjetsk Beograd

pre 10 godina

Људи и народе из Србије па бар ви знате шта је пропаганда и медијски рат!!! Стање је веома лоше, деца се мирно играју , клинци возе ролере, пензионери седе на клупама , жене иду у цркву, млади пар улази у златару и купују бурму...! ( лоше стање али за западну "демократију") поздрав из Јалте!!!

Saldzo

pre 10 godina

Jos ako to javi CNN i ona Amanpurova dodje na lice mesta onda je stvarno istina.

P.S.

Jesu li Rusi vec poceli da maltretiraju decu, starce i trudnice?

Peca

pre 10 godina

Koliko god mi se gade Amerikanci sa svojim iživljavanjem po svetu, sad isto osećam i prema Rusima. Pustite bre tu sirotinju na miru, što se iživljavate nad njima!

@bomberboy

pre 10 godina

Drugar, EU nije Evropa. EU je zajednica jednog dela evropskih drzava. Norveska nije u EU, ni Svajcarska, ni Srbija, ni Rusija, ni Turska. Sve te zemlje su u potpunosti ili delimicno u Evropi svojom povrsinom, tako da o izbacivanju iz bilo kakvih takmicenje ne moze odlucivati EU.

Sto se tice vesti, ona je toliko smesna da je to strasno. Kakvi crni ucestali napadi na Ukrajince? Gde je to i kada neko (osim ovog slucaja, ako je tacan) ispalio jedan jedini metak u ukrajinskog vojnika?

Grubijan

pre 10 godina

Strana (ukrajinska) vojska da se preda ili da se povuce iz Rusije. Rusija ima puno pravo da eliminise bilo koju STRANU oruzanu formaciju sa svoje teritorije tako da treba da budu sretni ako izadju odande s glavama na ramenima. Slava Rusiji!

YALTA Donjetsk Beograd

pre 10 godina

Људи и народе из Србије па бар ви знате шта је пропаганда и медијски рат!!! Стање је веома лоше, деца се мирно играју , клинци возе ролере, пензионери седе на клупама , жене иду у цркву, млади пар улази у златару и купују бурму...! ( лоше стање али за западну "демократију") поздрав из Јалте!!!

Sasho

pre 10 godina

Placenici sa zapada provociraju sukob izmedju Rusa i Ukrajinaca,zele da Ukrajinci zamrze Ruse kako bi lakse manipulisali narodom!Provaljena sema ratova bivse Jugoslavije!

Bomber Boy

pre 10 godina

a sad sve ruske pare na zapadu zapleniti, isterati im sve sportske ekipe iz evro takmicenja i zabraniti svim ruskim drzavljanima ulazak u eu

Nikola : Za ciscenje i produvavanje Ukraine. To bi trebala i Hrvatska da dozivi.

pre 10 godina

Koliko god mi se gade Amerikanci sa svojim iživljavanjem po svetu, sad isto osećam i prema Rusima. Pustite bre tu sirotinju na miru, što se iživljavate nad njima!
(Peca, 18. mart 2014 17:01)

Koju bre sirotinju pustiti na miru? Onu nacifasisticku sto je u Kijevu uz pomoc snajpera dosla na vlast. Korumpiranu Timosenkovu, retardiranog boksera Klicka? Jel' mislis da sirotinju te vrste treba pustiti na miru? Sta mislis uopste Peco i da li uopste mozes da mislis?

guja

pre 10 godina

osećam i prema Rusima. Pustite bre tu sirotinju na miru, što se iživljavate nad njima! (Peca, 18. mart 2014 17:01)...........koja crna sirotinja. Pa odavno nisam video srećnije ljude neko što su Krimljani bili preneku noć. Idi u Alabamu ili Pensilvaniju da vidiš sirotinju. Nego doživećemo da vidimo kako Amerika gori.

Jole

pre 10 godina

Kad budu odgovorili čiji su snajperisti u Kijevu tukli i narod i vojsku, tada ćemo dobiti odgovor i na pitanje čiji je sada snajperista bio.
To je jasno kao 2+2!
Isti je nalogodavac!

Vladimir Pula

pre 10 godina

Gade mi se ovi komentari ovdje. Čovjek je ubijen, a vi se igrate velikih i malih Rusa. Civilizacijski doseg nula. Ljudskost nula. Suosjećanje nula.
Sramite se. Počinje rat, ljudi ce ginuti, zar je zbilja bitno jesu li Rusi ili Ukrajinci ? Dal su za putina ili protiv? Dal su za Rusiju ili EU? Glupost. Beskonačna glupost.

Moja saucesce obitelji i bližnjima stradalog vojnika. Počivao u miru. :((

Objavite me jednom za promjenu kad je skakljivo. Ne vrijedjam nikoga.

Toliko

pre 10 godina

Da ne ulazimo u moralnu opravdanost postupka jedne ili druge strane nacelno, mene zanima nesto drugo. Ukrajinci i Rusi su toj bazi defakto neprijatelji. Ako jaci neprijatelj(Rusi) nudi izlaz iz situacije, a znamo da Rusi nude predaju ili prelaz na njihovu stranu. Zar nije logicno prihvatiti neku od opcija? Te sto se budu predali znamo da ne ceka ni logor ni zatvor, poznato je da su neki vec predali oruzje i da ako nisu bili sa Krima da su poslati u Ukrajinu, a oni koji su odatle su jednostavno samo ostali bez statusa vojnika ukoliko nisu hteli poloze novu zakletvu i poslati kuci. Uopste mi nije jasno sta je tacno u glavi ovih koji se nesto bore. Da stvar bude gora, vlast koju navodno stite ih drzi u nemogucoj poziciji gde im je receno da se ne angazuju u borbi ali i da se ne predaju. Sta stite, pusku sto su zaduzili?

PrincNaZrnuGraska

pre 10 godina

@stranac
Au brale,pa tebe ima posvuda na komentarima.Valjda ces kad-tad i neki pametan da napises.
A sto se tice vesti,pa lepo je neko pre mene napisao,sta ce ukrajinski vojnik na ruskoj teritoriji?Zao mi je mladica,kao i svakog sledeceg koji bude poginuo (a bice ih,na zalost),ali realnost je takva.Rusija sada tretira Krim kao deo svoje teritorije,a oni za razliku od nas 1999-na ovamo na Kosovu,imaju moc da svoju teritoriju i odbrane.I naravno da nece zapad nece dovesti svoje trupe mecki na rupu,jesu licemerni ali ne i glupi,nego ce ostaviti Ukrajinu da se sama bori,a svi znamo kako ce to da se zavrsi.

Ukrajina

pre 10 godina

Ja ne znam kako to da je citav svijet uz Ukrajinu i mir a samo vi podrzavate ruse u njihovoj okupaciji jedne druge nacije.Ukrajina u najvecoj krizi ikada i Rusi to iskoriste i okupiraju im zemlju i naprave referendum dok je vojska dole i naravno da niko normalan ne moze taj referendum smatrat legitimnim osim rusa samih i evo srba jer oni vole svoju pravoslavnu bracu.Onoj sirovini Putinu dosadio lov na medvjede i tigrove pa zeli malo uzbudenja u zivotu."Dosadno mi je a raspolazem jednom od najvecih sila na svijetu,idemo okupirat one jadne ukrajince,u krimu su vecina rusi a i krim je nekad bio ruski pa mi eto opravdanja za okupaciju,niko mi ne smije rec nista"I vi koji podupirete ruse sa obrazlozenjem da to amerikanci rade godinama i niko im nista ne smije i kazete da to sto amerikanci rade je lose.Pa ako je lose i ako se ne slazete sa tim kako se onda slazete sa tim kad rusi rade istu stvar?Ako su amerikanci g...a kad rade pi..arije kako onda nisu i rusi kad rade to isto?

Adam

pre 10 godina

Ajmo malo svi da se duboko zamislimo: sta bi bilo da Madjarska proglasi da ima istorijsko pravo na deo Vojvodine, njihov predsednik (poput Putina) proglasi referendum i svi Madjari (ili vec neki susedni narod, rekoh Madjari na primer, hipoteticki) izglasaju otcepljenke od Srbije vecinom glasova? To nam se nebi svidelo? Ko je upoznao nekoliko ukrajimaca, mogao ke da primeti koliko vise loce na nas od rusa. Bar po boji obrva i kose. Ruzno je kako govorimo o Ukrajincima koji su nasi sapatnici.

Igraj mečko, igraj!

pre 10 godina

@Ukrajina
Jesi li ti čuo za naš izum, inat? Mi smo uz Ruse jer to Amerima diže pritisak, bez obzira kakve to posledice ima po nas, a kamoli po Ukrajinu. Uglavnom nam je valjda žao Ukrajinaca, i možemo da se stavimo u njihovu kožu jer su i nama na sličan način oteli Kosovo, osim što Ukrajina nije bombardovana.

djordjevic

pre 10 godina

Hteli to da priznaju ili ne, ovi muceni bivsi ukrajinski vojnici su sada naoruzana strana vojska na podrucju Rusije...Samo me zanimaju bolesnici iz Kijeva koji im nisu naredili da se povuku...ili da se povuku ili da im posalju pojacanje, pa onda pomozi Boze.

Zao mi, iskreno, tih vojnika...Verovatno klinci koji sa svime ovime imaju veze koliko i ja.

Iskren

pre 10 godina

Vojnik je premineo,Sramota od Ukrajine sto su ji ostavili tu bez pojacanja il prava na predaju,a jos veca sramota treba daje Rusije sto ubise nevino dete,oca.

stranac

pre 10 godina

@Peca
To je ono sto pojedinci nemogu da shvate. Zapad je licemeran ali ovi su jos gori. Da je kojem slucaju Rusija namesto USA pa to ne mogu ni da zamislim.

Zoki

pre 10 godina

Ukrajinska vlada treba da da dozvolu svojim vojnicima da deluju svom raspolozivom silom ili da sa rusima ispregovara njihovo povlacenje van Krima.
Ova situacija je krajnje nepovoljna i nepravedna prema vojnicima.
Najgore je biti vojnik u vojsci u kojoj vodje ne znaju da izdaju jasna naredjenje. Ovako ce da ginu totalno bezveze.
Mnogo slicno JNA u Hrvatskoj i Sloveniji.
Kolko god podrzavam Ukrajinu u svemu, ali ako nece vojno da brane Krim neka raspuste jedinice.

Vladimir

pre 10 godina

Rusima totalne sankcije uvesti! Odvojiti ih od ostatka sveta, sve tajkune vratiti iz Londona i Pariza (gde najviše vole da se izležavaju) u njihovu "majčicu". Sve pare koje su izneli iz Rusije na zapad po bankama u Švajcarskoj i Monaku, blokirati! Rigorozne vize za kretanje po CIVILIZOVANOM svetu im instalirati.... Neka "šmekeri" uživaju u svom gulagu od države zajedno sa njihovim "svemoćnim" voštanim botoxom i da više nikad ne čujem za njih... M...!!

seljadin

pre 10 godina

Estonski ministar Urmas Paet i Catherine Ashton o snajperistima iz redova nove koalicije koji su ubijali civile: https://www.youtube.com/watch?v=ZEgJ0oo3OA8
(Hacked conversation between Estonian Minister of Foreign Affairs Urmas Paet and High Representative of the European Union for Foreign Affairs and Security Policy Catherine Ashton. According to Urmas Paet - "People from both sides were killed by snipers... Behind snipers there was someone from new coalition...")
Biće još mnogo ubistava, tek je počelo, ako ne žele da dožive sudbinu Srba u Zagrebu, Osijeku, Gospiću, Sarajevu, Prištini, masovna ubistva civila, Rusi moraju sprečiti i neutralisati ratne zločince koji se spremaju na još jedan krvavi pir, poput onog u Libiji, Siriji, Iraku, Avganistanu, Jugoslaviji.

Cistiti svet od nacifasista

pre 10 godina

(Nikola : Za ciscenje i produvavanje Ukraine. To bi trebala i Hrvatska da dozivi)

Nikola,
Svaka cast na komentaru. Za Ukrajinu ima jos nade, Rusi ce je vec procistiti i produvati, dok za Hrvatsku nema nade. Ukrajina ima "srecu" da su joj komsije Rusi, a Hrvatska da su joj komsije kilavi, mlohavi, kukavicki Srbi.

Kratko i jasno

pre 10 godina

Simferopolj je glavni grad nezavisne republike Krim u kojoj Rusi cine vecinsko stanovnistvo. Shodno tome, Krimska vojska (koju uglavnom cine Rusi) je jedina legitimna vojska na tom poluostrvu. Ukrajinska vojska mora da se povuce sa tog poluostrva sto pre, inace ce proci kao Srpska vojska u Krajni!

YALTA Donjetsk Beograd

pre 10 godina

Стање на Криму се компликује (Јалта) ! Група од 5 лепих и добро наоружаних девојака спрема напад на нас!!! Биће изгледа жртава!!!

Bosanaac

pre 10 godina

Srbija mora tuziti Rusiju za kopiju plagijat cisti..Ovaj scenarijo sam negdi gledo cek sjeticu se 1 2 3 4 5 uh ev me Bijeljina vojska sa kapuljacama a da arkanovci sa kapuljacama..Ima jedan vic pita americki vojnik komadanta koja je vojska najbolja ,komandant odgovara srpska,kaze vojnik idem tamo.Kad neprodje par dana vracase pita ga kapetan sto nisu te primili ,kaze ja nisu,pa zasto ?ma kaze nemogu nikak da trcim i pucam i nosim tv ili frizider ves masinu itd, i jos kaze nisam pononio svo nauruzanje pa kako nisi sve si ponijo,ma nisam kaze zaboravio sam ponijet bezbol palicu.I jest ja sam gledo na yuotube kad srpska vojska ulazi u Vukovar za pojasom bezbol palica litra u ruci..Blentav neki amerikanac i nesposoban..

joca

pre 10 godina

od trenutka prijema krima u rusiju ukrajinski vojnici nemaju sta da traze na krimu, do sada su jos i mogli da trpe njihov boravak, sada vise ne, moraju poloziti oruzje i ako nece da se povinuju ruskoj vojsci neka mirno napuste krim, zalosno je ako dodje do zrtava ali rusija mora da kontrolise ceo krim, ukrajina je to prestala da radi kada je na vlast dosla gerila i proteran legalni predsednik, ovo je samo pocetak, slede istok i jug ukrajine

svi (ni)su isti

pre 10 godina

Ovih dana je bilo reci da Majdanska vlada ubrzano sije ruske uniforme i priprema neku specijalnu jedinicu za provokacije. Verovatno je sada to u pitanju.

Jednom me prevari, dva puta vec...

pre 10 godina

Nije iskljuceno da ce ovde biti nevino ubijanih i da Rusi bas i nece biti cvecke, ali u ja na to sve prosto necu moci da gledam drugacije nego nabonu pricu u decaaku koji je vikao vuk. Prosto licno sam video kako moze da funkinose zapadna propaganda i sada ce me zaista bii tesko da im ista poverujem...

Nevit

pre 10 godina

Rusija je okupirala Krim, isto kao što je NATO okupirao Kosovo i Metohiju i predao ga albanskoj marionetskoj vlasti koja je nastala iz nekadašnje ozloglašene terorističke organizacije "ovk". Možemo mi voleti Ruse ali ne možemo imati dvostruke standardne, na jednoj strani protiviti se otcepljenju Kosova a u isto vreme priznavati odcepotine zemalja koje nisu priznale Kosovo (Abhazija, Južna Osetija, Palestina, Krim) to su sve nepriznate tvorevine isto kao i Kosovo.

Budimo realni

pre 10 godina

Ovih dana je bilo reci da Majdanska vlada ubrzano sije ruske uniforme i priprema neku specijalnu jedinicu za provokacije. Verovatno je sada to u pitanju.
(svi (ni)su isti, 18. mart 2014 18:44)

A to si cuo, gde? Na ruskoj TV ili si citao na nekom od nasih proruskih sajtova kojih ima desetak? A verujes jer su ti rusi omiljeni?

analitičar

pre 10 godina

@joca

U potpunosti se slažem sa tobom. Isto tako JNA nije imala ništa da traži u BiH nakon proglašenja nezavisnosti 1. marta 1992.
Otkuda onda JNA u Sarajevu (Dobrovoljačka 3.5.1992.) i u Tuzli (Brčanska Malta 16.5.1992.).
Isto važi i za Sloveniju i Hrvatsku.

Krkobaba

pre 10 godina

@Pero

Ubijen je jedan vojnik ukrajinske vojske i jedan pripadnik snaga Krima. Na obe strane je pucano sa istog mesta, snajperom iz poluzavrsenog objekta koji se nalazi preko puta ukrajinske jedinice. Znaci, snajper je pucao na obe strane. Nije doslo do medjusobne vatre izmedju ukrajinskih vojnika i pripadnika snaga Krima. Sumlja se da je po istom scenariju kao na Majdanu gde su ubijani iz istog oruzja iz hotela sa ledja ucesnici Majdana, a sa lica pripadnici Berkuta. Intenzivno se traga za snajperistom i eventualnim pomocnicima, a sumlja je na pripadnke desnog sektora.

joca

pre 10 godina

krim je od danas ruski tako da ne mogu da poverujem da su bas sada rusi nasli da pucaju, kontrolisu sve iole bitno, flota im je sto puta jaca od onog dela ukrajinske flote koja se nije prepustila rusima, na referendumu vise od apsolutne vecine je glasalo za pripajanje rusiji (vise od 80% je izaslo na referendum a 97% je glasalo za pripajanje, znaci da je za rusiju minimum 79% stanovnistva), ovo samo moze da bude provokacija, zakasnela i uzaludna, sledi rasplet ostatka ukrajine

Бојан Илић

pre 10 godina

Zbog ovih rusofila, odavno me je sramota sto sam Srbin!!! Nestacemo sigurno, ai Puti za jedno godinu dana!!!
(Srbin, na zemlji, 18. mart 2014 22:07)

И треба када се вечито нешто свађамо између себе, понижавамо, "стидимо" јер има другачијег мишљења....!

Бојан Илић

pre 10 godina

Ajmo malo svi da se duboko zamislimo: sta bi bilo da Madjarska proglasi da ima istorijsko pravo na deo Vojvodine, njihov predsednik (poput Putina) proglasi referendum i svi Madjari (ili vec neki susedni narod, rekoh Madjari na primer, hipoteticki) izglasaju otcepljenke od Srbije vecinom glasova? To nam se nebi svidelo? Ko je upoznao nekoliko ukrajimaca, mogao ke da primeti koliko vise loce na nas od rusa. Bar po boji obrva i kose. Ruzno je kako govorimo o Ukrajincima koji su nasi sapatnici.
(Adam, 18. mart 2014 19:23)

Да ли мислиш стварно да би наоружани мађарски војник могао да ушета у Србију као што је руски у Украјину, а да не "буде фаталних последица"?!

Е ту је највећа разлика између њих и нас!

Peca

pre 10 godina

Koliko god mi se gade Amerikanci sa svojim iživljavanjem po svetu, sad isto osećam i prema Rusima. Pustite bre tu sirotinju na miru, što se iživljavate nad njima!

Bomber Boy

pre 10 godina

a sad sve ruske pare na zapadu zapleniti, isterati im sve sportske ekipe iz evro takmicenja i zabraniti svim ruskim drzavljanima ulazak u eu

Ukrajina

pre 10 godina

Ja ne znam kako to da je citav svijet uz Ukrajinu i mir a samo vi podrzavate ruse u njihovoj okupaciji jedne druge nacije.Ukrajina u najvecoj krizi ikada i Rusi to iskoriste i okupiraju im zemlju i naprave referendum dok je vojska dole i naravno da niko normalan ne moze taj referendum smatrat legitimnim osim rusa samih i evo srba jer oni vole svoju pravoslavnu bracu.Onoj sirovini Putinu dosadio lov na medvjede i tigrove pa zeli malo uzbudenja u zivotu."Dosadno mi je a raspolazem jednom od najvecih sila na svijetu,idemo okupirat one jadne ukrajince,u krimu su vecina rusi a i krim je nekad bio ruski pa mi eto opravdanja za okupaciju,niko mi ne smije rec nista"I vi koji podupirete ruse sa obrazlozenjem da to amerikanci rade godinama i niko im nista ne smije i kazete da to sto amerikanci rade je lose.Pa ako je lose i ako se ne slazete sa tim kako se onda slazete sa tim kad rusi rade istu stvar?Ako su amerikanci g...a kad rade pi..arije kako onda nisu i rusi kad rade to isto?

stranac

pre 10 godina

@Peca
To je ono sto pojedinci nemogu da shvate. Zapad je licemeran ali ovi su jos gori. Da je kojem slucaju Rusija namesto USA pa to ne mogu ni da zamislim.

Bosanaac

pre 10 godina

Srbija mora tuziti Rusiju za kopiju plagijat cisti..Ovaj scenarijo sam negdi gledo cek sjeticu se 1 2 3 4 5 uh ev me Bijeljina vojska sa kapuljacama a da arkanovci sa kapuljacama..Ima jedan vic pita americki vojnik komadanta koja je vojska najbolja ,komandant odgovara srpska,kaze vojnik idem tamo.Kad neprodje par dana vracase pita ga kapetan sto nisu te primili ,kaze ja nisu,pa zasto ?ma kaze nemogu nikak da trcim i pucam i nosim tv ili frizider ves masinu itd, i jos kaze nisam pononio svo nauruzanje pa kako nisi sve si ponijo,ma nisam kaze zaboravio sam ponijet bezbol palicu.I jest ja sam gledo na yuotube kad srpska vojska ulazi u Vukovar za pojasom bezbol palica litra u ruci..Blentav neki amerikanac i nesposoban..

Adam

pre 10 godina

Ajmo malo svi da se duboko zamislimo: sta bi bilo da Madjarska proglasi da ima istorijsko pravo na deo Vojvodine, njihov predsednik (poput Putina) proglasi referendum i svi Madjari (ili vec neki susedni narod, rekoh Madjari na primer, hipoteticki) izglasaju otcepljenke od Srbije vecinom glasova? To nam se nebi svidelo? Ko je upoznao nekoliko ukrajimaca, mogao ke da primeti koliko vise loce na nas od rusa. Bar po boji obrva i kose. Ruzno je kako govorimo o Ukrajincima koji su nasi sapatnici.

Vladimir

pre 10 godina

Rusima totalne sankcije uvesti! Odvojiti ih od ostatka sveta, sve tajkune vratiti iz Londona i Pariza (gde najviše vole da se izležavaju) u njihovu "majčicu". Sve pare koje su izneli iz Rusije na zapad po bankama u Švajcarskoj i Monaku, blokirati! Rigorozne vize za kretanje po CIVILIZOVANOM svetu im instalirati.... Neka "šmekeri" uživaju u svom gulagu od države zajedno sa njihovim "svemoćnim" voštanim botoxom i da više nikad ne čujem za njih... M...!!

Grubijan

pre 10 godina

Strana (ukrajinska) vojska da se preda ili da se povuce iz Rusije. Rusija ima puno pravo da eliminise bilo koju STRANU oruzanu formaciju sa svoje teritorije tako da treba da budu sretni ako izadju odande s glavama na ramenima. Slava Rusiji!

Iskren

pre 10 godina

Vojnik je premineo,Sramota od Ukrajine sto su ji ostavili tu bez pojacanja il prava na predaju,a jos veca sramota treba daje Rusije sto ubise nevino dete,oca.

Nevit

pre 10 godina

Rusija je okupirala Krim, isto kao što je NATO okupirao Kosovo i Metohiju i predao ga albanskoj marionetskoj vlasti koja je nastala iz nekadašnje ozloglašene terorističke organizacije "ovk". Možemo mi voleti Ruse ali ne možemo imati dvostruke standardne, na jednoj strani protiviti se otcepljenju Kosova a u isto vreme priznavati odcepotine zemalja koje nisu priznale Kosovo (Abhazija, Južna Osetija, Palestina, Krim) to su sve nepriznate tvorevine isto kao i Kosovo.

Budimo realni

pre 10 godina

Ovih dana je bilo reci da Majdanska vlada ubrzano sije ruske uniforme i priprema neku specijalnu jedinicu za provokacije. Verovatno je sada to u pitanju.
(svi (ni)su isti, 18. mart 2014 18:44)

A to si cuo, gde? Na ruskoj TV ili si citao na nekom od nasih proruskih sajtova kojih ima desetak? A verujes jer su ti rusi omiljeni?

guja

pre 10 godina

osećam i prema Rusima. Pustite bre tu sirotinju na miru, što se iživljavate nad njima! (Peca, 18. mart 2014 17:01)...........koja crna sirotinja. Pa odavno nisam video srećnije ljude neko što su Krimljani bili preneku noć. Idi u Alabamu ili Pensilvaniju da vidiš sirotinju. Nego doživećemo da vidimo kako Amerika gori.

analitičar

pre 10 godina

@joca

U potpunosti se slažem sa tobom. Isto tako JNA nije imala ništa da traži u BiH nakon proglašenja nezavisnosti 1. marta 1992.
Otkuda onda JNA u Sarajevu (Dobrovoljačka 3.5.1992.) i u Tuzli (Brčanska Malta 16.5.1992.).
Isto važi i za Sloveniju i Hrvatsku.

@bomberboy

pre 10 godina

Drugar, EU nije Evropa. EU je zajednica jednog dela evropskih drzava. Norveska nije u EU, ni Svajcarska, ni Srbija, ni Rusija, ni Turska. Sve te zemlje su u potpunosti ili delimicno u Evropi svojom povrsinom, tako da o izbacivanju iz bilo kakvih takmicenje ne moze odlucivati EU.

Sto se tice vesti, ona je toliko smesna da je to strasno. Kakvi crni ucestali napadi na Ukrajince? Gde je to i kada neko (osim ovog slucaja, ako je tacan) ispalio jedan jedini metak u ukrajinskog vojnika?

Nikola : Za ciscenje i produvavanje Ukraine. To bi trebala i Hrvatska da dozivi.

pre 10 godina

Koliko god mi se gade Amerikanci sa svojim iživljavanjem po svetu, sad isto osećam i prema Rusima. Pustite bre tu sirotinju na miru, što se iživljavate nad njima!
(Peca, 18. mart 2014 17:01)

Koju bre sirotinju pustiti na miru? Onu nacifasisticku sto je u Kijevu uz pomoc snajpera dosla na vlast. Korumpiranu Timosenkovu, retardiranog boksera Klicka? Jel' mislis da sirotinju te vrste treba pustiti na miru? Sta mislis uopste Peco i da li uopste mozes da mislis?

Saldzo

pre 10 godina

Jos ako to javi CNN i ona Amanpurova dodje na lice mesta onda je stvarno istina.

P.S.

Jesu li Rusi vec poceli da maltretiraju decu, starce i trudnice?

Kratko i jasno

pre 10 godina

Simferopolj je glavni grad nezavisne republike Krim u kojoj Rusi cine vecinsko stanovnistvo. Shodno tome, Krimska vojska (koju uglavnom cine Rusi) je jedina legitimna vojska na tom poluostrvu. Ukrajinska vojska mora da se povuce sa tog poluostrva sto pre, inace ce proci kao Srpska vojska u Krajni!

Sasho

pre 10 godina

Placenici sa zapada provociraju sukob izmedju Rusa i Ukrajinaca,zele da Ukrajinci zamrze Ruse kako bi lakse manipulisali narodom!Provaljena sema ratova bivse Jugoslavije!

Cistiti svet od nacifasista

pre 10 godina

(Nikola : Za ciscenje i produvavanje Ukraine. To bi trebala i Hrvatska da dozivi)

Nikola,
Svaka cast na komentaru. Za Ukrajinu ima jos nade, Rusi ce je vec procistiti i produvati, dok za Hrvatsku nema nade. Ukrajina ima "srecu" da su joj komsije Rusi, a Hrvatska da su joj komsije kilavi, mlohavi, kukavicki Srbi.

Vladimir Pula

pre 10 godina

Gade mi se ovi komentari ovdje. Čovjek je ubijen, a vi se igrate velikih i malih Rusa. Civilizacijski doseg nula. Ljudskost nula. Suosjećanje nula.
Sramite se. Počinje rat, ljudi ce ginuti, zar je zbilja bitno jesu li Rusi ili Ukrajinci ? Dal su za putina ili protiv? Dal su za Rusiju ili EU? Glupost. Beskonačna glupost.

Moja saucesce obitelji i bližnjima stradalog vojnika. Počivao u miru. :((

Objavite me jednom za promjenu kad je skakljivo. Ne vrijedjam nikoga.

PrincNaZrnuGraska

pre 10 godina

@stranac
Au brale,pa tebe ima posvuda na komentarima.Valjda ces kad-tad i neki pametan da napises.
A sto se tice vesti,pa lepo je neko pre mene napisao,sta ce ukrajinski vojnik na ruskoj teritoriji?Zao mi je mladica,kao i svakog sledeceg koji bude poginuo (a bice ih,na zalost),ali realnost je takva.Rusija sada tretira Krim kao deo svoje teritorije,a oni za razliku od nas 1999-na ovamo na Kosovu,imaju moc da svoju teritoriju i odbrane.I naravno da nece zapad nece dovesti svoje trupe mecki na rupu,jesu licemerni ali ne i glupi,nego ce ostaviti Ukrajinu da se sama bori,a svi znamo kako ce to da se zavrsi.

joca

pre 10 godina

od trenutka prijema krima u rusiju ukrajinski vojnici nemaju sta da traze na krimu, do sada su jos i mogli da trpe njihov boravak, sada vise ne, moraju poloziti oruzje i ako nece da se povinuju ruskoj vojsci neka mirno napuste krim, zalosno je ako dodje do zrtava ali rusija mora da kontrolise ceo krim, ukrajina je to prestala da radi kada je na vlast dosla gerila i proteran legalni predsednik, ovo je samo pocetak, slede istok i jug ukrajine

svi (ni)su isti

pre 10 godina

Ovih dana je bilo reci da Majdanska vlada ubrzano sije ruske uniforme i priprema neku specijalnu jedinicu za provokacije. Verovatno je sada to u pitanju.

YALTA Donjetsk Beograd

pre 10 godina

Људи и народе из Србије па бар ви знате шта је пропаганда и медијски рат!!! Стање је веома лоше, деца се мирно играју , клинци возе ролере, пензионери седе на клупама , жене иду у цркву, млади пар улази у златару и купују бурму...! ( лоше стање али за западну "демократију") поздрав из Јалте!!!

Igraj mečko, igraj!

pre 10 godina

@Ukrajina
Jesi li ti čuo za naš izum, inat? Mi smo uz Ruse jer to Amerima diže pritisak, bez obzira kakve to posledice ima po nas, a kamoli po Ukrajinu. Uglavnom nam je valjda žao Ukrajinaca, i možemo da se stavimo u njihovu kožu jer su i nama na sličan način oteli Kosovo, osim što Ukrajina nije bombardovana.

seljadin

pre 10 godina

Estonski ministar Urmas Paet i Catherine Ashton o snajperistima iz redova nove koalicije koji su ubijali civile: https://www.youtube.com/watch?v=ZEgJ0oo3OA8
(Hacked conversation between Estonian Minister of Foreign Affairs Urmas Paet and High Representative of the European Union for Foreign Affairs and Security Policy Catherine Ashton. According to Urmas Paet - "People from both sides were killed by snipers... Behind snipers there was someone from new coalition...")
Biće još mnogo ubistava, tek je počelo, ako ne žele da dožive sudbinu Srba u Zagrebu, Osijeku, Gospiću, Sarajevu, Prištini, masovna ubistva civila, Rusi moraju sprečiti i neutralisati ratne zločince koji se spremaju na još jedan krvavi pir, poput onog u Libiji, Siriji, Iraku, Avganistanu, Jugoslaviji.

Zoki

pre 10 godina

Ukrajinska vlada treba da da dozvolu svojim vojnicima da deluju svom raspolozivom silom ili da sa rusima ispregovara njihovo povlacenje van Krima.
Ova situacija je krajnje nepovoljna i nepravedna prema vojnicima.
Najgore je biti vojnik u vojsci u kojoj vodje ne znaju da izdaju jasna naredjenje. Ovako ce da ginu totalno bezveze.
Mnogo slicno JNA u Hrvatskoj i Sloveniji.
Kolko god podrzavam Ukrajinu u svemu, ali ako nece vojno da brane Krim neka raspuste jedinice.

Jole

pre 10 godina

Kad budu odgovorili čiji su snajperisti u Kijevu tukli i narod i vojsku, tada ćemo dobiti odgovor i na pitanje čiji je sada snajperista bio.
To je jasno kao 2+2!
Isti je nalogodavac!

Toliko

pre 10 godina

Da ne ulazimo u moralnu opravdanost postupka jedne ili druge strane nacelno, mene zanima nesto drugo. Ukrajinci i Rusi su toj bazi defakto neprijatelji. Ako jaci neprijatelj(Rusi) nudi izlaz iz situacije, a znamo da Rusi nude predaju ili prelaz na njihovu stranu. Zar nije logicno prihvatiti neku od opcija? Te sto se budu predali znamo da ne ceka ni logor ni zatvor, poznato je da su neki vec predali oruzje i da ako nisu bili sa Krima da su poslati u Ukrajinu, a oni koji su odatle su jednostavno samo ostali bez statusa vojnika ukoliko nisu hteli poloze novu zakletvu i poslati kuci. Uopste mi nije jasno sta je tacno u glavi ovih koji se nesto bore. Da stvar bude gora, vlast koju navodno stite ih drzi u nemogucoj poziciji gde im je receno da se ne angazuju u borbi ali i da se ne predaju. Sta stite, pusku sto su zaduzili?

djordjevic

pre 10 godina

Hteli to da priznaju ili ne, ovi muceni bivsi ukrajinski vojnici su sada naoruzana strana vojska na podrucju Rusije...Samo me zanimaju bolesnici iz Kijeva koji im nisu naredili da se povuku...ili da se povuku ili da im posalju pojacanje, pa onda pomozi Boze.

Zao mi, iskreno, tih vojnika...Verovatno klinci koji sa svime ovime imaju veze koliko i ja.

Jednom me prevari, dva puta vec...

pre 10 godina

Nije iskljuceno da ce ovde biti nevino ubijanih i da Rusi bas i nece biti cvecke, ali u ja na to sve prosto necu moci da gledam drugacije nego nabonu pricu u decaaku koji je vikao vuk. Prosto licno sam video kako moze da funkinose zapadna propaganda i sada ce me zaista bii tesko da im ista poverujem...

YALTA Donjetsk Beograd

pre 10 godina

Стање на Криму се компликује (Јалта) ! Група од 5 лепих и добро наоружаних девојака спрема напад на нас!!! Биће изгледа жртава!!!

Krkobaba

pre 10 godina

@Pero

Ubijen je jedan vojnik ukrajinske vojske i jedan pripadnik snaga Krima. Na obe strane je pucano sa istog mesta, snajperom iz poluzavrsenog objekta koji se nalazi preko puta ukrajinske jedinice. Znaci, snajper je pucao na obe strane. Nije doslo do medjusobne vatre izmedju ukrajinskih vojnika i pripadnika snaga Krima. Sumlja se da je po istom scenariju kao na Majdanu gde su ubijani iz istog oruzja iz hotela sa ledja ucesnici Majdana, a sa lica pripadnici Berkuta. Intenzivno se traga za snajperistom i eventualnim pomocnicima, a sumlja je na pripadnke desnog sektora.

joca

pre 10 godina

krim je od danas ruski tako da ne mogu da poverujem da su bas sada rusi nasli da pucaju, kontrolisu sve iole bitno, flota im je sto puta jaca od onog dela ukrajinske flote koja se nije prepustila rusima, na referendumu vise od apsolutne vecine je glasalo za pripajanje rusiji (vise od 80% je izaslo na referendum a 97% je glasalo za pripajanje, znaci da je za rusiju minimum 79% stanovnistva), ovo samo moze da bude provokacija, zakasnela i uzaludna, sledi rasplet ostatka ukrajine

Бојан Илић

pre 10 godina

Zbog ovih rusofila, odavno me je sramota sto sam Srbin!!! Nestacemo sigurno, ai Puti za jedno godinu dana!!!
(Srbin, na zemlji, 18. mart 2014 22:07)

И треба када се вечито нешто свађамо између себе, понижавамо, "стидимо" јер има другачијег мишљења....!

Бојан Илић

pre 10 godina

Ajmo malo svi da se duboko zamislimo: sta bi bilo da Madjarska proglasi da ima istorijsko pravo na deo Vojvodine, njihov predsednik (poput Putina) proglasi referendum i svi Madjari (ili vec neki susedni narod, rekoh Madjari na primer, hipoteticki) izglasaju otcepljenke od Srbije vecinom glasova? To nam se nebi svidelo? Ko je upoznao nekoliko ukrajimaca, mogao ke da primeti koliko vise loce na nas od rusa. Bar po boji obrva i kose. Ruzno je kako govorimo o Ukrajincima koji su nasi sapatnici.
(Adam, 18. mart 2014 19:23)

Да ли мислиш стварно да би наоружани мађарски војник могао да ушета у Србију као што је руски у Украјину, а да не "буде фаталних последица"?!

Е ту је највећа разлика између њих и нас!