Beograd: Skup podrške Rusiji

Oko 150 pristalica pokreta "Dveri", "Srpski kod" i udruženja "Ćirilica" okupilo se ispred Ambasade Rusije na skupu podrške ruskoj intervenciji u Ukrajini.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.03.2014.

18:49

Default images

Oni su zaustavili saobraćaj ispred Ambasade u Deligradskoj ulici, uz skandiranje "Rusija, Rusija!" i "Putine, Srbine, Srbija je uz tebe!".

Nosilac liste "Dveri" na lokalnim izborima u Beogradu, Vladan Glišić izjavio je za agenciju Beta da proevropski demonstranti u Ukrajini sprovode "NATO puč" uz podršku predsednika SAD Baraka Obame i visoke predstavnice EU Ketrin Ešton.

"Dveri su danas pozvale sve srpske antifašiste i rodoljube da se okupe i daju podršku predsedniku (Rusije Vladimiru) Putinu i ruskoj državi u borbi protiv nacizma u Ukrajini", rekao je Glišić.

Njima su, pored Glišića, govorili i funkcioneri pokreta "Dveri" Mila Alečković, Srđan Nogo i Zoran Radojišić, kao i Miša Djurković iz "Srpskog koda", koji su za nemire u Ukrajini optužili tamošnje desničare i Zapad.

Stanka Rosić iz udruženja "Chirilica" pročitala je poruku podrške tog udruženja Rusiji - na srpskom i ruskom jeziku.

Predstavnici okupljenih udruženja uručili su službenicima Ambasade pismo podrške narodu Rusije i politici ruskog rukovodstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: