Nakon Bosne, sledeći bunt u CG?

Nakon "bosanskog proleća", neredi nezadovoljnog naroda mogli bi da se presele u Crnu Goru. Po društvenim mrežama već kruži poziv za bunt.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.02.2014.

09:56

Default images

Naime, kako pišu podgorički mediji, svi nezadovoljni građani pozivaju se da 15. aprila počnu okupljanje ispred zgrade Skupštine u Podgorici, dok je na društvenoj mreži "Fejsbuk" sve više zagovornika koji tvrde da se samo radikalnim merama može doći do poboljšanja sveukupnog stanja u Crnoj Gori.

Za 48 časova "Fejsbuk" stranica "Revolucija u Crnoj Gori! Svi na ulice!" sakupila je više od 1.100 istomišljenika koji su, kako tvrde, spremni na proteste.

Osim pomenute stranice, koja je nastala pre dva dana, najviše poklonika ima grupa "Svi na ulice...!" koja ima 23.080 članova, zatim stranica "Otpor diktatorskom režimu u Crnoj Gori" (4.367), te grupa "Protesti" (2.376).

"Protest protiv lopovske vlasti, korupcije i nemaštine u Crnoj Gori 15. aprila u 13.00 časova ispred Skupštine Crne Gore. Ćutimo i trpimo 20 godina. Čekamo da neko umesto nas nešto promeni. Ovo je protest građana, bez vođa i političara, bez bine i govora! Ovo je protest pokradenih i obespravljenih", napisano je u proglasu koji od juče kruži društvenim mrežama, a koji prenose agencija Srna i "Blic".

Predstavnica Unije slobodnih sindikata Crne Gore Sandra Obradović ocenila je da bez zdravih protesta nema promena.

Generalni sekretar Saveza sindikata Crne Gore Marko Nikčević je istakao da situacija u BiH nije uporediva sa stanjem u Crnoj Gori i da ne veruje da događaji koji se ovih dana tamo dešavaju mogu da se dogode i u Crnoj Gori.

Politički analitičar Srđan Vukadinović je ocenio da su građani Crne Gore imali priliku da uvide da protesti ne mogu mnogo toga da promene, kao što nisu promenili ni u BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: