Petak, 13.12.2013.

20:47

Dve žrtve u sukobima u Egiptu

Tokom današnjih demonstracija u Egiptu policija je upotrebila suzavac kako bi rasterala demonstrante. Jedna osoba poginula južno od Kaira, a druga u Suecu.

Izvor: Tanjug

Default images

Egipatsko ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je 54 demonstranta uhapšeno širom zemlje, jer se protesti smatraju nelegalnim, budući da nisu u skladu sa novim zakonom koji zahteva da organizatori tri dana unapred obaveste policiju, prenela je agencija AFP.

Egipatske snage bezbednosti ispalile su suzavac da bi rasterale demonstrante koji su se okupili bez obzira na jaku kišu i nezapamćeno niske temperature da bi dali podršku desetinama uhapšenih studenata u poslednjih nekoliko nedelja, dodaje AP.

U Kairskom južnom susedstvu Madi, demonstranti su bacali molotovljeve koktele na organe reda koji su odgovorili suzavcem.

Demonstranti i lokalni stanovnici gađali su jedni druge kamenjem u mediteranskom gradu Aleksandriji, dok su u Suecu demonstranti zapalili policijski automobil pre nego što su ih stanovnici oterali, rekao je lokalni bezbednosni zvaničnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: