Proglašeno devet lista na Voždovcu

Za učešće na lokalnim izborima u opštini Voždovac do sada je proglašeno devet izbornih lista, a koalicija SPS-PUPS-JS ima rok od 48 sati da ispravi nedostatke.

Izvor: B92

Sreda, 20.11.2013.

14:32

Default images

Predsednik Opštinske izborne komisije Zoran Lukić je precizirao Tanjugu da listi "Ivica Dačić-SPS-PUPS-JS", koja je juče predata, nedostaje 250 potpisa i da nije dostavljena sva odgovarajuća dokumentacija, što su nedostaci za koje postoji rok od 48 sati da se uklone.

Do sada su proglašene izborne liste Srpske napredne stranke, "Ne volimo političare - Goran Mandić", Pokreta "1389", Demokratske stranke Srbije, Socijaldemokratske partije Srbije, Liberalnodemokratske partije, Srpske radikalne stranke, pokreta "Dveri", kao i zajednička lista Beogradske inicijative i Ujedinjenih regiona Srbije.

Rok za prijavu izbornih lista je 1. decembar.

Inače, političke partije danas su, predstavljanjem programa, nastavile izbornu kampanju za lokalne izbore u beogradskoj opštini Voždovac, zakazane za 15. decembar.

Nova stranka najavila je da će se, prvi put od osnivanja, samostalno pojaviti na tim izborima, Liberlano demokratska partija ističe da vodi "preciznu političku, a ne populisticku kampanju", dok se Demokratska stranka Srbije založila za razvoj sportske infrastrukture.

Beogradska inicijativa se zalaže za unapređenje bezbednosti i obrazovanje đaka uvođenjem školskih servisa, dok demokrate oštro kritikuju aktulenu voždovačku vlast koju predvode naprednjaci. Predsednik Nove stranke Zoran Živković rekao je da će lokalni izbori na Voždovcu biti "izborna premijera gde će se građani ove opštine upoznati sa celokupnim programom stranke".

On je na konferenciji za novinare naglasio da Nova stranka neće ulaziti u bilo kakav predizborni savez i da na aktuelnoj političkoj sceni ne vidi nijednu stranku, ni na vlasti, ni u opoziciji, sa kojom bi se moglo u koaliciju.

Potpredsednik LDP Bojan Djurić je rekao da ta stranka na Voždovcu vodi preciznu političku, a ne populističku kampanju, istakavši da je cilj LDP "da utiče, a ne da komentariše sa strane.".

"Zato sam siguran da je ovo prilika za afirmaciju naše politike koju danas svi prihvataju, ali je najprirodnije da je mi, kao vlast, sprovodimo“, rekao je Djurić u razgovoru sa kandidatima za lokalne izbore, saopštio je LDP.

On je naveo da se "pokazala nezrelost onih na koje je LDP u razgovorima sa DS bio upućen", napominjući da je LDP bio apsolutno otvoren prema demokratama.

"Sve što se u Beogradu dešavalo prethodnih dana pokazalo je koliko je LDP bio u pravu kad je iskreno, glasno i gađanjem u suštinu stvari, pokušao da na opozicionom delu scene formira moćnu, snažnu organizaciju", rekao je Djurić.

Potpredsednik DSS Aleksandar Popović obišao je sportske terene u parku Šumice, istakavši da ta stranka posebnu pažnju posvećuje problemu sportske infrastrukture.

"Ovaj sportski teren u Šumicama je odličan primer lokacije koju građani koriste, a koja je potpuno neuređena, pre svega nebrigom gradskih vlasti", rekao je Popović, saopštio je DSS.

Popović je naglasio da će u naredne četiri godine DSS na Voždovcu napraviti i realizovati plan razvoja sportske infrastrukture, kako bi i u urbanim i u manje urbanim delovima opštine svako ko to želi mogao amaterski da se bavi sportom.

Beogradska inicijativa, koja na izbore izlazi na listi sa Ujedinjenim regionima Srbije, zalaže se za uvođenje školskih servisa, da bi se unapredili bezbednost i obrazovanje đaka, kaže koordinator Nina Samardžić.

Ona ističe da na ovaj način briga o deci neće biti prepuštena ličnoj inicijativi nastavnika i roditelja, već će postojati efikasan i obavezan sistem putem kojeg se kontroliše i obezbeđuje bezbednost đaka, saopštila je Beogradslka inicijativa.

Za učešće na lokalnim izborima u opštini Voždovac do sada je proglašeno devet izbornih lista, a koalicija SPS-PUPS-JS ima rok od 48 sati da ispravi nedostatke, rekao je ranije danas Tanjugu predsednik Opštinske izborne komisije Zoran Lukić.

Do sada su proglašene izborne liste Srpske napredne stranke, "Ne volimo političare - Goran Mandić", Pokreta "1389", DS S, Socijaldemokratske partije Srbije, LDP, Srpske radikalne stranke, pokreta "Dveri" i zajednička lista Beogradske inicijative i URS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: