Antić razgovarao sa Markovićem

Savetnik predsednika Oliver Antić potvrdio je da je razgovarao s Radomirom Markovićem o njegovom zahtevu za pomilovanje, ali da mu pomilovanje nije obećao.

Izvor: B92

Utorak, 19.11.2013.

19:46

Default images

On je naveo da o tome odlučuje predsednik Republike.

On je dodao i da tom prilikom Marković nije pominjao 15 tajnih dosijea o kojima se govori u saopštenju Komisije za istraživanje ubistava novinara.

Antić je televiziji Prva rekao da je s Markovićem razgovarao i o ubistvu novinara Slavka Ćuruvije i da mu je bivši šef DB rekao da nema nikakve veze s tim i da ništa ne zna o tom ubistvu.

Komisija za istraživanje ubistava novinara ranije danas je saopštila da je bivši šef Državne bezbednosti Radomir Marković rekao u dokumentovanom razgovoru s jednim članom te Komisije da poseduje 15 tajnih dosijea, čije bi objavljivanje imalo "veoma ozbiljne i nesagledive posledice po njega i po državu".

Antić je rekao da Markoviću nije obećao pomilovanje, jer kako je kazao, o tome odlučuje predsednik Srbije.

"Cela ova procedura podrazumeva da predsednik Srbije ispred sebe ima sva tri predloga - mišljenje suda, mišljenje Ministarstva pravde i komisije", rekao je Antić.

On je naveo da mu se Marković žalio na kaznu od 40 godina zatvora navodeći da je mogao da dobije 15 godina, kao i da to, kako je rekao Antić, nije u nadležnosti komisije.

Antić je rekao da mu prilikom susreta Marković nije pomenuo dosijee i istakao da o njima ništa ne zna.

Osim o pomilovanju, njih dvojica, dodao je Antić, razgovarali su i o ubistvu novinara Slavka Ćuruvije i naveo da se to ubistvo mora rešiti.

"Marković mi je rekao da nema pojma sa tim, da nema nikakve veze", rekao je Antić.

Nekadašnji načelnik Resora državne bezbednosti (RBD) Radomir Marković podneo je zahtev za pomilovanje predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

Ministarstvo pravde i državne uprave je, shodno zakonskoj proceduri, dalo mišljenje o tom zahtevu i prosledilo ga predsedništvu, rečeno je Tanjugu u tom ministarstvu.

Radomir Marković (67) je osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo četvorice funkcionera SPO na Ibarskoj magistrali i Ivana Stambolića i izdržava zatvorsku kaznu u specijalnom zatvoru u Požarevcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: