Drama završena, napadač se predao

Dragomiru M. (67) iz sela Metikoš kod Kraljeva, koji se zabarikadirao u svojoj kući i ranio dve osobe, nakon saslušanja određeno je zadržavanje do 48 sati.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 10.11.2013.

14:27

Default images

Podsetimo, nakon skoro desetočasovne drame, Dragomir je uhapšen oko 21 sat.

On se predao pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srbije, koji su više sati držali njegovu kuću pod blokadom, posle ranjavanja dostavljača hrane i jednog policajca.

Zbog osnova sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija Viši javni tužilac u Kraljevu je, nakon saslušanja, osumnjičenog zadržao do 48 sati, navedeno je u saopštenju kraljevačke policije.

Uviđaj koji je u nedelju uveče započeo Viši javni tužilac u prisustvu pripadnika kriminalističke policije, zbog vremenskih uslova biće nastavljen u toku sutrašnjeg dana, navedeno je u saopštenju.

Drama je, podsetimo, trajala celo popodne.

Kako je nešto ranije javio RTS, napadač je putem video-nadzora pratio sve aktivnosti policije i pregovarača. U nekoliko navrata rekao je samo da se neće predati. Napadač je tvrdio da je ranjen, ali i da se neće predati, kao i da kod sebe ima još 360 metaka. To je rekao u telefonskom razgovoru čovekom koji mu je pre nekoliko meseci ugradio video-nadzor, prenosi portal javnog servisa.

Akcija je potrajala i zbog toga što je napadač na kući imao dupla blindirana vrata.

Iz policije nema nikakvog zvaničnog saopštenja, a još se ne zna ni kako će biti okvalifikovano ovo delo, jer Dragomir M. tvrdi da su ga napali zet i dostavljač hrane.

On je, naime, oko 19 časova razgovarao telefonom sa Zoranom Lišaninom, koji mu je pre nekoliko meseci ugradio video-nadzor. Tada je rekao da su ga napali zet i dostavljač hrane, jer su, kako je rekao, hteli da ga opljačkaju, pa da je zbog toga pucao. Rekao je i da lakše ranjen, a da mu je ubijen i pas.

Lišanin je pokušao da ga ubedi da se preda policiji, ali je napadač tada rekao da se neće predati i da kod sebe ima još 360 metaka, prenosi RTS.

Dostavljač hrane N. Dž. (50) je napadaču, kao i svakoga dana doneo hranu. Napadač je najpre oko 13h pucao na dostavljača hrane, a zatim se zaključao u kući, pod pretnjom da će pucati na svakog ko mu priđe.

Iz pravca kuće u nekoliko navrata tokom dana se začula pucnjava, a policajac Desimir Rečević (48) ranjen je u ruku oko 16 časova, u rafalnoj paljbi na policiju.

Oko 17 sati u selo su stigli i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ).

Nešto iza 19h se ponovo začuo pucanj iz kuće, ali tada, na sreću, nije bilo ranjenih.
Foto: Tanjug
Povređeni su zbrinuti u kraljevačkoj bolnici, i kako saznajemo, nalaze se van životne opasnosti. Policajac je ranjen u ruku, i večeras je operisan. Dostavljač ima prostrelnu ranu na nozi i nije životno ugrožen.

Sumnjalo se da je Dragomir M. ubio jednu osobu jer je ranjeni N.Đ navodno u kući video jedno nepomično telo, ali o tome nema potvrde.

"Kad mu je predao dostavu bio je u pijanom stanju, on je pucao na njega, kako mi je rekao dostavljač. Još je bio neki dostavljač i on je pobegao. A znam i da ima jedna žrtva unutra, čovek mrtav, tako mi je rekao dostavljač. Sad da li ima još neko unutra, mi to ne znamo", rekao je ranije danas vlasnik restorana "Lepi Boro" čiji je dostavljač hrane ranjen. On ističe da je Dragomir dugogodišnji gost njegovog restorana i da nikada sa njim nisu imali problema.

Meštani sela ispričali su novinaru agencije Beta da Dragomir ima pištolj i automatsku pušku. Oni kažu da je Dragomir živeo sam, da mu je žena umrla pre 10 godina, a da nema dece. Kako kažu, iznenađeni su ovim njegovim postupkom. Reč je o dobrostojećem čoveku koji je godinama radio u Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: