"Uložili smo ljubav i brigu u SNS"

Predsednik SNS Aleksandar Vučić poručio je večeras da je osnovni cilj te stranke pristojna, normalna i napredna Srbija i da SNS neće odustati od tog cilja.

Izvor: B92

Petak, 18.10.2013.

20:20

Default images

Vučić je na Svečanoj akademiji u Novom Sadu, održanoj povodom pet godina od osnivanja SNS-a, podsetio da su promene, modernizacija i napredak bile ideje sa kojima se pre pet godina krenulo u osnivanje te stranke.

Prema njegovim rečima, te ideje se danas, pošto je zemlja opljačkana, mogu ostvariti samo ukoliko se preduzmu teške mere i ukoliko se shvati da nema napretka i poboljšanja života bez napornog rada.

Vučić je najavio i nove zakone i mere, koje se takođe neće svima svideti, alije primetio i da je neko morao i da pruži odgovore na pitanje zašto je to potrebno.

"Neko je morao ljudima da kaže istinu u lice - da je zemlja opljačkana, da je potrošeno i ono što nije zarađeno i da sada moramo da se strpimo i da radimo. To je jedini put za Srbiju i mi nemamo drugi put", istakao je Vučić.

On je naveo da ga ne interesuje ni šta se govori o njemu, niti kakvim ga imenima nazivaju oni koji se modernoj i naprednoj Srbiji protive.

"Moje je da poštujem zakon i ako neko krši zakon baš me briga ko je i odakle je ili iz koje stranke, pa i iz SNS, jer zakon će se poštovati", istakao je Vučić.

On je dodao da ga interesuje samo Srbija i da neće podleći pritiscima.

"Mogu da vrše pritisak koliko hoće, ali rezultata nema i razlog za to je prost - takozvane kombinacije me ne interesuju, interesuje me Srbija i njen napredak, a kombinacije neka prave neki drugi", poručio je Vučić.

Prema njegovim rečima pravosuđe u Srbiji funkcioniše, a oni koji su optuženi više ne pričaju o svojoj nevinosti, već samo traže razloge da odlože sudske procese.

"Oni to po zakonu mogu da čine, ali u Srbiji će se zakoni ispoštovati do kraja", poručio je Vučić.

Lider naprednjaka podsetio je na činjenicu da je nekadašnji ministar poljoprivrede i potpredsednik SNS Goran Knežević 14 meseci bio u pritvoru, a da je njegova žalba Ustavnom sudu rešena tek posle tri godine, dok je za neke druge, koji se inače ni po čemu ne mogu meriti sa Kneževićem, posle pritvora od sedam meseci, odluka Ustavnog suda doneta posle dva meseca.

To ne može biti slučajno, rekao je Vučić, i primetio da se čak i tu vidi da u Srbiji niko ne utiče na rad suda.

On je zamolio članove stranke koji se nalaze na funkcijama, a posebno mlade, da ih vlast ne pokvari, dodavši da sebe često pita da li je možda tokom poslednjih godinu dana negde iskoristio neku privilegiju, ušao negde preko reda, da li troši više novca... ali i da je odgovorom - zadovoljan.

"Plašim se da to nije slučaj sa svima", rekao je Vučić.

"Neki su uzleteli i svoje funkcije shvatili kao mogućnost da se obogate i žive bolje."

On je rekao i da je bezbroj puta bio razočaran nekima koji su već nakon tri meseca ili nakon pola godine tražili nešto novo i prelazak na višu funkciju, a da pošteno nisu ni ugrejali stolicu na kojoj su bili.

Vučić je istakao da SNS neće postati kao "jedna druga stranka" koja je kroz svoju višegodišnju vladavinu postala neka vrsta "biznis partije".

On je rekao da je SNS na poslednjim lokalnim izborima na severu Srbije postigla izuzetne rezultate na svim lokalnim izborima, ali je istovremeno poručio članstvu da ne treba da budu zadovoljni samo nešto malo boljim postignutim rezultatima, već da je zahtev - "ubedljiva pobeda".

Vučić je, osvrćući se na nastanak stranke pre pet godina, rekao da je mnogo ljubavi, brige i vremena uloženo u njeno stvaranje, da je ponosan na dobar deo onoga što je učinjeno, ali pre svega na sve one koji su omogućili da se to postigne i koji su slali podršku.

On je naveo da je tu borbu počeo i svu svoju hrabrost u nju uneo Tomislav Nikolić i dodao da hoće da mu zahvali na svemu što je činio i čini za zemlju, obavljajući uspešno težak i odgovoran posao predsednika Srbije.

Na svečanoj akademiji prethodno se obratio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, te bivši reprezentativac Srbije u odbojci, član SNS Vladimir Batez.

Skup je počeo himnom "Bože pravde", a završen pesmom "Vostani, Serbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

176 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: