Rasterali palestinske demonstrante

Izraelska vojska je rasterala palestinske demonstrante, koji su danas stigli do granice Izraela na severu pojasa Gaze.

Izvor: B92

Petak, 27.09.2013.

19:06

Default images

Vojnici su ispaljivali suzavac da rasteraju grupu od oko 300 ljudi kada su ušli u granično područje koje se smatra zatvorenom zonom, navodi se u saopštenju vojnih zvaničnika.

Izrael je povukao vojsku i jevrejske naseljenike sa te palestinske teritorije na obali Sredozemnog mora 2005, nakon okupacije koja je trajala od 1967. godine.

Ta zemlja smatra neprijateljskom teritoriju kojom vlada islamistički Hamas. Izraelska vojska je od tada izvela dve velike vojne operacije u odgovoru na raketiranje južnog Izraela iz pojasa Gaze.

Pogranično područje je uglavnom mirno nakon jednonedeljne izraelske vojne ofanzive u novembru prošle godine, navodi Asošiejted pres.

Današnje demonstracije izbile su povodom 13-godišnjice početka Drugog palestinskog ustanka, Intifade, protiv izraelske okupacije. Malih demonstracija je bilo takođe u istočnom Jerusalimu i na Zapadnoj obali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: