U 13h izmereno 37 stepeni

U Srbiji je danas najtoplije u Valjevu, Beogradu, Velikom Gradištu i Ćupriji, gde je u 13 časova izmereno 37 stepeni.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 09.08.2013.

00:43

Default images

U Somboru, Zrenjaninu, Banatskom Karlovcu, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Smederevskoj Palanci, Kruševcu i Nišu izmereno je 36 stepeni, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Na Paliću, u Novom Sadu, Kikindi, Kragujevcu, Kraljevu, Leskovcu i Zaječaru izmereno je 35, a u Negotinu, Požegi, Kuršumliji i Dimitrovgradu 34 stepena.

U Vranju su izmerena 33, na Zlatiboru 32, na Crnom vrhu i u Sjenici 29, a na Kopaoniku 23 stepena.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno i svežije, ponegde sa kratkotrajnom kišom, pljuskovima i grmljavinom, a moguća je i nepogoda sa gradom, dok će najviša temperatura vazduha iznositi do 34 stepena.

Kako je saopštio RHMZ, danas će biti veoma toplo sa najvišom temperaturom od 36 do 40 stepeni, a u petak uveče i u subotu 10. avgusta ponegde će biti nepogoda s gradom.
Foto: Beta
Sutra će u Srbiji vetar biti slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura iznosiće od 15 do 27, najviša od 28 na severozapadu do 34 stepena na jugoistoku.

I u Beogradu će sutra biti svežije, pre podne uglavnom sunčano, posle podne, uveče i noću promenljivo oblačno, s kratkotrajnim pljuskom i grmljavinom.

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura iznosiće 22, najviša 30 stepeni.

U Srbiji se, prema izgledima vremena za sedam dana, do 17. avgusta, u nedelju ujutro i pre podne očekuje promenljivo oblačno, ponegde još s kratkotrajnom kišom i pljuskom, a posle podne razvedravanje.

Od ponedeljka će biti pretežno sunčano i toplije, samo u sredu malo svežije, uz mogućnost kratkotrajnih pljuskova.

Osveženje stiže, ali bez tornada

Foto: Beta
U Srbiji će za vikend biti svežije, promenljivo oblačno, mestimično s pljuskovima i grmljavinom. Osveženje stiže već večeras i to sa mestimičnim pljuskovima i grmljavinom, a takvo vreme očekuje se i sutra, sa temperaturom koja će biti niža za sedam do 10 stepeni, izjavio je Tanjugu meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Nedeljko Todorović.

Todorović je naglasio da je reč o uobičajenoj pojavi letnjih pljuskova i da se ne očekuje nikakvo opasno nevreme.

"Večeras u zapadnim i jugozapadnim krajevima Srbije očekuju se pljuskovi sa grmljavinom, ponegde i sa kratkotrajnom nepogodom sa gradom, što je uobičajena letnja pojava", rekao je Todorović i dodao da će u subotu u Srbiji biti svežije i temperatura vazduha biće niža za između sedam i 10 stepeni, a ponegde se očekuje kratkotrajna kiša i grmljavina.

I u Beograd posle ponoći, takođe, stiže osveženje, ali je malo verovatno da će biti pljuska, rekao je Todorović i dodao da se u glavnom gradu Srbije pljusak sa grmljavinom očekuje tek u noći između subote i nedelje.

Prema Todorovićevim rečima, za vikend se ne očekuje nikakav "tornado".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: