Egipat: Upozorenje demonstrantima

Egipatske vlasti upozorile su pristalice svrgnutog predsednika te zemlje Mohameda Morsija da je sve manje vremena za mirno okončanje njihovih protesta.

Izvor: B92

Nedelja, 04.08.2013.

20:14

Default images

Vlasti u Kairu su saopštile da će rasterati demonstrante ako pregovori uskoro ne budu doneli rešenje.

Morsijeve pristalice blokirale su danas glavni autoput koji prolazi kroz veći deo Kaira i vodi ka međunarodnom aerodromu.

Nacionalni savet za odbranu upozorio je da vreme za traženje mirnog rešenja za okončanje protesta nije neograničeno. To telo navelo je i da mirovnim rešenjem neće biti zaštićeni oni koji su prekršili zakon i one koji pozivaju na pobunu protiv države.

Treba dati šansu svim "pregovorima i posredovanjima koji bi mogli da okončaju proteste bez krvoprolića", ali njihov vremenski okvir treba da bude definisan i ograničen" i on ne bi trebalo da "ugrožava zakon niti prava drugih građana", naveo je Savet.

Desetine hiljada Morsijevih pristalica mesec dana od kako je on svrgnut s vlasti protestuju na dve lokacije u Kairu zahtevajući da bude vraćen na čelo države.

Egipatske vlasti upozorile su više puta demonstrante da se raziđu pre nego što to silom učine snage reda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: