Berluskoni u BG zbog knjige o sebi

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni posetiće uskoro Beograd kako bi se sastao sa Adrijanom Mirković, autorkom knjige "Silvio Berluskoni: Uspeh i moć".

Izvor: B92

Utorak, 02.07.2013.

20:10

Default images

"Berluskoni je sam ponudio da dođe i nijedan političar nema veze sa njegovim dolaskom. On je impresioniran činjenicom da je jedna žena iz Srbije pisala o njemu onda kada su svi mislili da je poražen. Knjigu sam izdala sama, iako me je to mnogo koštalo, upravo zato da ne bih morala da trpim nikakav pritisak", kaže za Blic Adriana Mirković.

U pitanju je trojezično delo (na srpskom, italijanskom i ruskom), koje govori o Berluskonijevom političkom putu, njegovoj karijeri, uspehu i moći.

"Njegova moć potiče od suverenog vladanja medijskom scenom i zato mislim da može da se oporavi od svakog poraza", kaže autorka.

Knjiga je upotpunjena zanimljivim fotografijama na kojima Berluskoni pozira sa Putinom, Obamom i drugim državnim zvaničnicima, piše Blic. Iz govora tela može se zaključiti odnos bivšeg italijanskog premijera prema njima, a o tome i Adriana govori u svom istraživanju.

Prema njenom mišljenju, na bivšeg italijanskog premijera neće uticati ni najnovija presuda na sedam godina zatvora zbog seksa sa maloletnim prostitutkama.

"Kada sam počela da pišem knjigu, prijatelji su me pitali kako mogu da podržavam čoveka koji je imao toliko ljubavnica, a ja sam odgovorila da su ljubavnice postojale oduvek", dodaje ona. Promociji knjige "Silvio Berluskoni: Uspeh i moć" u Beogradu prethodiće emitovanje televizijskog intervjua Adriane Mirković sa bivšim italijanskim političarem. Na pitanje kog srpskog političara bi uporedila sa Berluskonijem, Adriana Mirković kaže da je to gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

"Đilas voli da bude prisutan u medijima i trudi se da pošalje poruku da ume da rešava probleme. Ipak, smatram da su Berluskonijeve metode naši političari usvojili sa zakašnjenjem od 15 godina", kaže autorka.

Podsetimo, sud u Milanu osudio je bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija na sedam godina zatvora zbog korišćenja usluga maloletnih prostitutki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: