Timošenkovoj se savetuje operacija

Nemački lekari preporučuju bivšoj premijerki Ukrajine Juliji Timošenko što skoriju operaciju zbog problema sa leđima, izjavila je njena ćerka Evgenija Kar.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.07.2013.

19:11

Default images

Prema njenim rečima, preporuka stručnjaka berlinske klinike izrečena je pre nekoliko dana zbog pogoršanja zdravstvenog stanja pacijentkinje i recidiva bolesti.

Lekari smatraju da Timošenkovoj preti invaliditet ukoliko se ne operiše, rekla je Karova, dodajući da njena majka ne može da se kreće ni pomoću kolica.

Rodbina i advokati zahtevaju da operaciju u najskorije vreme izvedu isključivo specijalisti berlinske klinike “Šarite”, prenela je agencija RIA Novosti.

AFP navodi da Karova nije rekla da li operacija treba da bude izvedena u Berlinu ili u Ukrajini.

Timošenkova je osuđena 2011. godine na sedmogodišnju zatvorsku kaznu za prekoračenje ovlašćenja prilikom potpisivanja ugovora o isporukama gasa s Rusijom.

Već više od godinu dana ona se nalazi na lečenju van zatvora, u gradskoj bolnici Harkova, a njeno lečenje prate ukrajinski i lekari berlinske klinike koji periodično dolaze u Ukrajinu.

AFP podseća da je 21. juna nemački ministar spoljnih poslova Gido Vestervele rekao posle susreta sa ukrajinskim predsednikom Viktorom Janukovičem da njegova zemlja razmatra ponudu da leči Timošenkovu u Berlinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: