Beba koja je pobedila birokratiju

Tromesečna beba koja nije mogla da ide na lečenje van BiH, jer nije imala matični broj i nije mogla da dobije pasoš, dobila je JMBG, piše Klix.ba.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.06.2013.

14:39

Default images

Majka Fatima Ibrišević je za Klix.ba rekla da još nema "u rukama" matični broj za svoju bebu, ali da su joj rekli da je njena ćerka Belmina dobila preko potrebni broj kako bi se mogla lečiti u Nemačkoj.

"Upravo idem u MUP da preuzmem matični broj i da predam zahtev za izdavanje rodnog lista i pasoša za svoju bebu, kako bi mogla ići na lečenje u Nemačku. Nakon toga će biti potrebno uraditi dijagnostiku i odrediti način na koji će moja ćerka biti lečena", rekla je Fatima.

Belmina je trenutno smeštena na Pedijatrijskoj klinici Jezero u Sarajevu, ali mora ići na presađivanje koštane srži u inostranstvo.

Podsećamo, malena Belmina zbog političkih nesuglasica i malverzacija nije mogla da dobije JMB i ode na lečenje u inostranstvo. Nakon što smo objavili tekst, pokrenuti su protesti koji su doveli do toga da Veće ministara usvoji odluku o privremenom izdavanju matičnih brojeva.

Međutim, demonstranti su nezadovoljni time, pa i danas pred institucijama BiH traže donošenje zakona o JMB.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: