Petak, 10.05.2013.

13:58

Čačak: Trg da nosi ime Verice Barać

Udruženje čačanskih studenata "Student fest" danas su rukovodstvu grada predali inicijativu da centralni gradski trg u Čačku dobije ime Verica Barać.

Izvor: Beta

Default images

"Čačak je jedan od malobrojnih gradova koji je Srbiji podario jednu sasvim posebnu ličnost, osobu čiji rad predstavlja jedinstveni čin nesebične borbe za pravdu, Vericu Barać. Ona je svoj život i karijeru posvetila borbi protiv korupcije i time utrla put savremenoj pravnoj srpskoj državi", navodi se u saopštenju udruženja.

Verica Barać (1955-2012) rođena je i živela u Čačku gde je radila kao pravnik u gradskoj upravi za urbanizam i kao javni prvobranilac opštine Čačak.

Jedna je od osnivača Građanskog parlamenta Čačka i Srbije i dugogodišnji predsednik Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije.

Dobitnica je Povelje za građansku hrabrost "Dragoljub Stošić" za 2008. godinu, koju dodeljuju Unija sindikata i Kuća pravde Strazbur, 2010. dobila je nagradu "Osvajanje slobode" Fonda Maja Maršićević Tasić, a krajem 2011. dobila je nagradu "Vitez poziva" koju nevladina organizacija Liga ekspetara LEX dodeljuje na Svetski dan ljudskih prava pojedincima koji su se istakli u svojim profesijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: